8.8 C
Lloret de Mar
Presentació del FITAG 2021 a Girona.

Lloret torna a ser una de les seus del Festival de Teatre Amateur de Girona (FITAG)

La 21a edició del Fitag se celebrarà entre el 24 i el 28 d’agost en escenaris de set municipis gironins.

Presentació del FITAG 2021 a Girona.

Darreres Notícies

Lloret de Mar torna a formar part del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), com una de les seus del certamen, que arriba a la 21a edició. Enguany comptarà amb 27 grups i recupera la presència de companyies estrangeres després de l’edició del 2020 en ple confinament i marcada per la pandèmia.

Segons informen en un comunicat, encara és lluny de la màxima esplendor del festival, que havia arribat a tenir grups de fins a setze països, però en l’edició d’enguany es presentaran funcions de l’Argentina, Colòmbia, Cuba, el Marroc, Suïssa i Geòrgia. El festival es farà del 24 al 28 d’agost a set municipis de les comarques gironines.

També torna a augmentar el nombre de companyies de l’Estat, amb la coproducció d’Escenamateur-FATEX-FITAG Extremadura que estrena el festival amb l’obra ‘La comedia de las Lalis’, la qual també es representarà a Lloret.

També arribaran propostes escèniques procedents d’Astúries, Castella-Lleó, Galícia, Navarra, Madrid, Andalusia o el País Valencià. Pel que fa a les companyies catalanes, n’hi ha de Sant Julià de Ramis, Girona, Vilobí d’Onyar, Figueres, Maçanet de la Selva, Puigcerdà, Campdevànol, Terrassa o Calaf.

Dins el Fitag Municipis, enguany es podran veure els espectacles del festival a Sant Pere Pescador, Palamós, Sant Gregori, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Vidreres i Llançà. Aquest fet el valora en termes positius el regidor del Teatre de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert.

Entre les novetats d’enguany, el Fitag incorpora un nou espai a la ciutat de Girona, El Foment de Girona, on es podrà veure una altra de les novetats d’aquesta edició: La Funcional Teatre de Figueres, que hi serà present amb ‘El regne de les dones’. Així mateix, es recupera el Petit Fitag, i el CaixaForum torna a incorporar-hi dues propostes de teatre social amb funcions especials per a fundacions.

spot_img

El + Vist