22.5 C
Lloret de Mar
Els voluntaris de la Creu Roja, en un punt d'atenció als refugiats a l'AP7, a l'Alt Empordà.

Lloret, una de les seus on la Creu Roja allotja refugiats ucraïnesos

Se'ls proporciona ajuda de tot tipus, en funció de les necessitats que presenten.

Els voluntaris de la Creu Roja, en un punt d'atenció als refugiats a l'AP7, a l'Alt Empordà.

Darreres Notícies

Lloret de Mar és una de les seus del territori gironí a on la Creu Roja ha allotjat refugiats ucraïnesos. L’ajuda ha vingut de part de l’administració i d’empreses privades, que han ofert diferents recursos, com l’allotjament.

La Creu Roja ofereix atenció personalitzada davant les necessitats bàsiques de les persones refugiades. La majoria, dones i nens.

El punt d'assistència de la Creu Roja a Garrigàs (ACN).
El punt d’assistència de la Creu Roja a Garrigàs (ACN).

Norma Rivas, de la Creu Roja de Blanes, Lloret i Tossa de Mar destaca que “l’excel·lent resposta donada des de Lloret” i explica que ofereixen “una atenció global: des d’allotjament, menjar i medicaments, a tramitació de documents o asil temporal”.

La Creu Roja ha atès més de 2.100 persones refugiades d’Ucraïna a les comarques gironines des que va començar el conflicte i n’ha allotjat unes 630 d’urgència en establiments de set poblacions de la demarcació, la majoria dones i nens.

Les desplaçades es troben en vuit espais de Lloret de Mar, Girona, Roses, Platja d’Aro, Viladamat, la Vall d’en Bas i l’Estartit. Per atendre-les, més de 100 tècnics i voluntaris els donen ajuts de primera necessitat, orientació jurídica, suport en el trànsit o suport emocional.

A tot Catalunya, ja s’han atès 26.432 persones i se n’han allotjat 5.524 a 34 municipis.

spot_img

El + Vist