22.4 C
Lloret de Mar
El ple extraordinari d'ahir

L’oposició torna a criticar la gestió de l’increment de l’IBI, mentre que el Govern creu que s’ha fet bé

Aquest dilluns s'ha celebrat el ple extraordinari que van demanar els 10 regidors de l'oposició en bloc.

El ple extraordinari d'ahir

Darreres Notícies

Com era d’esperar, al ple extraordinari d’aquest dilluns, demanat per l’oposició, no s’ha aprovat l’únic punt de l’ordre del dia per reprovar la gestió per part de l’alcalde Jaume Dulsat i els regidors del Govern Francisco Pastor i Lara Torres respecte als projectes de pressupostos i ordenances fiscals per al 2020.

L’oposició ha estat molt crítica i ha acusat el Govern de no haver estat previsor respecte a la possibilitat que l’Agència del cadastre acceptés la revisió a Lloret. I també l’acusa de dir mentides, que més que per mala fe atribueixen al desconeixement i la manca d’organització.

Recordem que la revisió del cadastre farà incrementar l’IBI un 3% i, sumat al que preveien les ordenances fiscals suposava que l’impost pugés un 6%. Per evitar-ho, l’Ajuntament va celebrar un ple extraordinari per retirar l’increment de l’IBI previst a les ordenances, de manera que finalment només pujarà el 3% previst inicialment. Una actuació que l’oposició creu que el Govern va fer arran de la pressió rebuda, mentre que el Govern ho nega de manera rotunda i assegura que mai no ha tingut la intenció de pujar l’IBI un 6%.

De fet, l’equip de Govern ha defensat la seva gestió. El portaveu de Junts per Lloret, Jordi Sais, a més, ha lamentat que s’hagi tornat a posar sobre la taula un tema que, diu, ja s’ha tractat “per activa i per passiva”.

El portaveu del PSC, Francisco Pastor, a qui volien reprovar la gestió com a coordinador del Govern municipal i primer tinent d’alcalde, argumenta que la gestió va ser llarga i complexa per diferents motius. I creu que es va fer de manera correcta, tot i que reconeix que sempre hi ha aspectes a millorar.

A banda de Jaume Dulsat i Francisco Pastor, la proposta de l’oposició també demanava la reprovació de la tercera tinent d’alcalde, encarregada de les àrees de Serveis Centrals i Hisenda.

Des de l’oposició, en canvi, insisteixen en què s’ha fet una mala gestió de tot plegat. El portaveu de C’s, Jordi Hernández, remarca que el senyal que les coses no s’han fet bé és que tota l’oposició s’ha posat d’acord per convocar aquest ple.

El portaveu d’ERC, Albert Ferràndez, celebra que el ple hagi servit perquè l’equip de govern reconegui que s’han fet coses malament.

Des de Lloret En Comú, Miguel Gracia és contundent i creu que la gestió ha estat un cúmul de despropòsits.

Força Lloret, liderat per Lluïsa Baltrons, ha aprofitat la sessió per reclamar al Govern un full de ruta per saber quin és el seu pla d’acció municipal aquest mandat.

El ple extraordinari s’ha celebrat aquest dilluns, a les onze de la nit, just després de la sessió ordinària.

spot_img

El + Vist