8.3 C
Lloret de Mar

‘Mechones Solidarios’ demana a tota la població que col·labori donant el seu cabell

L'entitat assegura que les perruques naturals semblen de veritat i duren més temps que les artificials.

Cartell
Cartell

Darreres Notícies

Les perruques fetes amb cabell natural semblen vertaderes i duren molt més temps. Ho afirma la impulsora de Mechones Solidarios, Estela Guerisoli, que demana a tota la població que aquest diumenge es talli el cabell i el doni per fer perruques per als malalts de càncer.

La iniciativa va néixer fa dos anys, arran d’una idea de la mare de Guerisoli, que es dedicava a fer perruques i patia càncer. En veure que a la resta de malalts  els agradava la seva perruca de cabell natural però no se la podien pagar perquè són massa cares, va pensar que li agradaria ajudar-los d’alguna manera. Malauradament, la dona va morir i va ser uns anys més tard quan una clienta de la perruqueria d’Estela Guerisoli que tenia el cabell molt llarg va demanar que li tallessin ben curt. A ella li sabia greu tirar tot aquell cabell i, pensant en la seva mare, va decidir recollir el cabell de la gent per fer perruques i regalar-les a malalts de càncer.

En un principi, la idea era fer una perruca setmanal i que la iniciativa es quedés a Màlaga, però de seguida es va estendre per tot l’Estat.

Mechones Solidarios compta amb la col•laboració de més de 200 perruqueries arreu de l’Estat, que envien cabell cada mes i fins i tot hi ha col•laboradors a Andorra. A més, altres països, com Itàlia i Xile, han demanat informació per copiar la iniciativa.

Qui vulgui col•laborar amb la causa, aquest diumenge en té una bona oportunitat. A la plaça de l’Ajuntament, d’onze del matí a quatre de la tarda, hi haurà perruquers voluntaris que tallaran el cabell al preu de cinc euros, que es destinaran a Mechones Solidarios. A més, les persones que es tallin un mínim de vint centímetres de cabell, el podran donar. I també es recolliran cues i trenes que la gent tingui guardades a casa.

spot_img

El + Vist