5.7 C
Lloret de Mar
Concert d'El Cigarrito de Después pel Dia Mundial del Turisme

Més de 1.200 persones participen del Dia Mundial del Turisme, a Lloret

Eli Keegan destaca que la jornada s'adreça també al públic local.

Concert d'El Cigarrito de Después pel Dia Mundial del Turisme

Darreres Notícies

Més de 1.200 persones han participat del Dia Mundial del Turisme, celebrat aquest dimecres, a través de les jornades de portes obertes, en les visites guiades o bé en els espectacles nocturns.

Per activitats, a les jornades de portes obertes dels jardins de Santa Clotilde hi van assistir 466 persones, 119 al Museu del Mar, 106 al castell de Sant Joan, 98 al Turó Rodó i 18 a Can Saragossa. Pel que fa a les visites guiades de la Ruta Indiana i Can Font, hi van participar 51 persones. Mentre que als espectacles nocturn hi van assistir 400 persones, entre el teatre i la música. El perfil dels participants ha estat molt variat, amb gent de diferents edats i nacionalitats.

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, considera que la celebració de l’esdeveniment “és estratègic per mirar cap a dins. Amb la recuperació del Dia Mundial del Turisme, les activitats de Lloret Nature o la campanya de civisme mirem cap a casa, que tenim milers de persones a les quals no ens hi dirigíem”.

Keegan i altres representants lloretencs es troben a la localitat de Luca, a Itàlia, per donar a conèixer el projecte de la Xarxa Europea de Jardins Històrics. La finalitat és que s’hi sumin entitats i jardins històrics d’arreu d’Europa.

De moment, s’ha fet una assemblea d’àmbit internacional amb 40 participants –que va tenir lloc a Lloret, a principis de setembre- i prèviament es va constituir l’associació europea de Jardins Històrics. La integren Lloret de Mar –que impulsa tot aquest projecte-, a més d’Aranjuez i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona.

Els representants lloretencs van arribar dimecres a Luca. Ahir van participar de la trobada internacional, en què es van fer contactes amb agències relacionades amb el patrimoni cultural. Durant aquest divendres, s’ha exposat el projecte de creació d’una xarxa de jardins històrics.

Elizabeth Keegan destaca que és important per Lloret perquè “fa que la gent es pugui quedar i que no només és una ciutat on la gent ve a allotjar-se. És important per imatge de marca recordar-los que Lloret té molts elements patrimonials i que és un bon lloc d’estada per descobrir-lo amb profunditat”.

De moment, hi ha tres països molt interessats en formar part d’aquesta Xarxa Europea de Jardins Històrics. Són Portugal, Itàlia i Polònia. Amb aquestes incorporacions, s’assoliria la xifra mínima per a poder constituir un itinerari europeu, que és de tres països. El pròxim pas serà la celebració d’un assemblea per aprovar el seu ingrés i, així, preparar una candidatura que es presentaria a principis de l’any que ve.

spot_img

El + Vist