6.4 C
Lloret de Mar

Més d’un centenar de persones escridassen el conseller Vila en contra de l’autopista

Va ser ahir en un acte de CiU a Blanes. SOS Lloret i ICV-EUiA de Lloret hi van ser presents, per mostrar el seu rebuig al projecte, que malmetrà molt el patrimoni natural del municipi.

Palaudelmàs i Pacios, amb el conseller
Palaudelmàs i Pacios, amb el conseller

Darreres Notícies

Més d’un centenar de persones va escridassar ahir a Blanes el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en un acte electoral de CiU. El motiu és el rebuig a la prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret. Es tracta d’un projecte històric que s’ha presentat fa poques setmanes i que s’ha de començar a construir al setembre, tot i que des de sempre ha generat moltes crítiques per l’elevat cost ambiental que tindrà.

Entre els manifestants que van rebre el conseller amb xiulets, hi havia membres d’ICV – EUiA de Lloret i de Blanes, ERC de Blanes i la CUP, a banda d’associacions ecologistes com SOS Lloret o Pinya de Rosa. Un membre de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs, va poder parlar amb el conseller, que li va assegurar que no tenia ni idea que hi hagués tanta oposició a l’arribada de l’autopista fins a Lloret. En aquest sentit, Palaudelmàs lamenta que no se sent representant per l’Ajuntament del seu poble.

Tot i que es va mostrar obert a escoltar totes les opinions que es generin entorn al projecte, el conseller va deixar clar que la voluntat del Govern és començar les obres el proper mes de setembre, perquè recorda que l’han impulsat les institucions democràtiques i que hi ha diferents entitats que hi estan a favor, com la Mesa Empresarial de Turisme o el Cercle d’Economia.

Les principals crítiques vénen donades per l’impacte mediambiental que tindrà l’obra. El consell, però, assegura que s’ha fet una bona feina en aquest sentit i l’impacte ambiental queda ben resolt. Els contraris al projecte, però, no estan d’acord amb les afirmacions de Santi Vila i asseguren que els desperfectes naturals seran molt elevats. Jordi Palaudelmàs, de SOS Lloret, remarca que el patrimoni natural és un atractiu turístic important i creu que no es pot empenyorar el futur dels lloretencs.

Per a Palaudelmàs, el més lògic seria primer tirar endavant el projecte per desdoblar la carretera GI-682, que connecta Lloret i Blanes. La mateixa alternativa és la que proposa ICV – EUiA, que recorda que es mobilitza en contra de la prolongació de l’autopista fins a Lloret des del 2002. El portaveu a Lloret, Javier Rodríguez Pacios, ha explicat que la coalició va presentar una esmena als pressupostos de la Generalitat per poder tirar endavant el desdoblament de la carretera que uneix Lloret i Blanes, però que CiU i ERC la van tombar. Però troba absurd presentar al•legacions al projecte quan hi estan radicalment en contra.

I és que el Govern sotmetrà el traçat de la prolongació a audiència pública. Serà a principis d’abril i durarà uns trenta dies. Ni ICV – EUiA ni SOS Lloret pensen presentar cap al•legació, perquè la seva voluntat no és millor aquest projecte, sinó eliminar-lo. El regidor de Governació de Lloret, Jordi Martínez, remarca que el procés d’audiència pública s’obrirà perquè les administracions volen conèixer l’opinió de la ciutadania.

Per conèixer l’opinió dels veïns, ICV – EUiA proposa fer una consulta ciutadana, així com ho proposa ERC – Avancem, tot i que a priori aquesta coalició no veu malament el projecte.

Per la seva banda, SOS Lloret vol organitzar un debat polític amb tots els partits que concorrin a les eleccions del maig. La intenció dels ecologistes és fer-lo al teatre municipal i obert al públic. A més a més, SOS Lloret convoca el teixit social de la vila aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre a la sala polivalent de la biblioteca, amb l’objectiu de redactar un manifest conjunt que sigui contrari a l’arribada de l’autopista a Lloret. A més a més, demanen que s’aturi el projecte fins que quedi clar quina és la voluntat del poble.

spot_img

El + Vist