10.2 C
Lloret de Mar
Vicenç Franch, en la inauguració dels Bucs d'Assaig.

Mor Vicenç Franch, als 55 anys, baixista del mític grup 972

Era una banda de rock juvenil de referència al territori, que va donar nom a un dels bucs d'assaig del Puntet.

Vicenç Franch, en la inauguració dels Bucs d'Assaig.

Darreres Notícies

El músic lloretenc Vicenç Franch ha mort a l’edat de 55 anys, després de lluitar contra un càncer. Era el baixista de la banda 972, una agrupació de referència a les comarques gironines, que també comptava amb Francesc Rubiño, a la veu i la guitarra, i Paco Córdoba, a la bateria.

Els 972 van editar el disc “Tot és mentida”, de l’any 1990, amb la producció de Jordi Gas, i estaven preparant un segon treball quan es van decidir dissoldre com a grup. Anys més tard, al 2004, van retrobar-se per fer un concert al Beach Club de Lloret, que va ser editat en CD i DVD, amb algunes peces inèdites, i que va comptar amb el reforç del guitarrista Esteve Dalmau.

A causa de la seva repercussió a Lloret, un dels Bucs d’assaig d’El Puntet porta el nom de 972, en homenatge a la banda. Carles Carbonell, tècnic de Joventut, lamenta “profundament” la mort de Vicenç Franch “com a músic i com a lloretenc”.

Carles Carbonell assenyala que “va ser la primera banda de rock juvenil que va sorgir una vegada es va crear la regidoria de Joventut”.

Vicenç Franch era una apassionat per la música, amb especial admiració per The Beatles. A banda de formar part dels 972, també va estar en altres grups musicals. Va néixer a Olot el 21 de desembre de 1965 i també era conegut a Lloret com a responsable d’una fusteria familiar.

spot_img

El + Vist