10.1 C
Lloret de Mar

Només tres edificis municipals tenen materials amb amiant i l’Ajuntament ja treballa per treure’l

Així ho ha manifestat l'equip de govern, que ha presentat una esmena a la totalitat a una moció del PSC, que demanava un cens de l'amiant al municipi.

Una teulada d'amiant (Diario 16)
Una teulada d'amiant (Diario 16)

Darreres Notícies

L’Ajuntament s’acollirà a qualsevol pla d’institucions supramunicipals destinat a substituir els elements d’amiant i, a més, continuarà amb la política de substitució dels elements d’amiant en quant a execució d’obra pública, així com en les tasques de conservació i manteniment.

Així ho preveu la moció del PSC que s’ha aprovat al ple  d’aquest dilluns amb una esmena a la totalitat de l’equip de govern. La proposta dels socialistes passava perquè l’Ajuntament impulsés un cens d’edificis i espais on hi hagi materials amb amiant, tant si són públics com si són privats. El govern local ha argumentat que seria massa complicat elaborar aquest cens i per això ha presentat una esmena a la totalitat, on mostra la seva voluntat d’erradicar l’amiant al municipi, però modifica completament els punts d’acord.

El text del govern, això sí, explica que l’Ajuntament fa anys que ha anat retirant l’amiant dels edificis municipals i actualment només queden tres edificis públics on s’ha detectat amiant en llocs puntuals i en poca quantitat: són la Masia Can Nan Bord, la Masia Turó d’en Buch (per a la qual hi ha un projecte de reforma i enderroc de la part dels coberts) i a la caseta de salvament i socorisme del passeig de Sa Caleta (l’Ajuntament està a l’espera que el Departament de Costes doni la seva autorització per poder començar a licitar les obres que hi ha projectades per millorar la zona).

Tot i que el PSC ha acceptat l’esmena a la totalitat, perquè ha preferit això que no pas retirar la moció, l’oposició ha criticat que sovint el Govern local presenti esmenes a la totalitat que modifiquen el sentit de les mocions inicials. En aquest cas concret, han criticat que el text aprovat finalment no suposarà cap actuació per part del Consistori per solucionar el problema de l’amiant al municipi.

spot_img

El + Vist