26.1 C
Lloret de Mar
L'hotel Surf Mar tancat, a Fenals

Només una desena d’hotels oberts a Lloret aquesta Setmana Santa

Això representa menys del 10% del total d'hotels. El sector, molt preocupat, retreu al Govern que no hagi permès entrar turisme nacional i internacional que ja estigui vacunat.

L'hotel Surf Mar tancat, a Fenals

Darreres Notícies

Només una desena d’hotels estan oberts a Lloret de Mar. La xifra no representa ni el 10% del total d’hotels de la vila. Una dada molt preocupant, tenint en compte que estem en plena Setmana Santa.

El president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras, explica que això afecta molts empresaris i treballadors. La situació, diu, és preocupant.

“Una desena d’hotels, per sota del 10%, realment és una misèria i una desgràcia. Hi ha molta preocupació en el sector”

Enric Dotras

En un moment en què l’ocupació a Lloret hauria de ser molt elevada, el tancament de fronteres i les restriccions per la pandèmia han fet que siguin molt pocs els establiments que s’hagin decidit a obrir les portes. En aquest sentit, Dotras retreu al Govern que no hagi estat valent.

“Si el Govern hagués estat més valent i s’hagués permès entrar el turisme vacunat podríem haver arrencat una Setmana Santa amb una mica més de normalitat”

Enric Dotras

El representant dels hotelers també creu que s’hauria de permetre l’obertura de bars i restaurants a les nits i retardar el toc de queda a les onze.

A tot plegat, cal afegir-hi una complicació més per al sector turístic: a partir de demà dimarts, els visitants que entrin a Catalunya provinents del territori francès hauran d’acreditar que s’han fet una PCR positiva en les últimes 72 hores.

De moment, Lloret ha de conformar-se amb turisme de proximitat. Enric Dotras recorda que l’estiu passat el municipi va ser on es va allotjar més públic català. Però remarca que no és suficient per a una destinació com Lloret. Per això espera que la situació millori de cara a l’estiu, sobretot amb la campanya de vacunació.

En aquest sentit, reclama, un cop més, que el sector turístic sigui un dels prioritaris arreu de Catalunya, a l’hora de vacunar-se.

Aquest cap de setmana de Rams hi ha hagut ambient a Lloret, amb molts visitants de proximitat que han vingut a passar el dia a la vila. Per a Dotras, això demostra, un cop més, que la gent té ganes de fer coses.

spot_img

El + Vist