50 parelles lingüístiques, formades per un catalanoparlant i una persona nouvinguda que vol aprendre a parlar amb fluïdesa. És el resultat de la campanya que es duu a terme a Lloret de voluntaris per la llengua.
A partir d'avui mateix s'engega la primera edició i al gener la segona, igual que l'any passat. En l'acte d'avui al vespre voluntaris i nouvinguts tindran la primera presa de contacte.
A més servirà per a presentar una altra campanya que porta el lema “Si us plau, parla’m en català”. S'adreça als catalanoparlants, perquè prenguin conscienciació i no canviïn d'idioma de forma sistemàtica quan parlen amb un immigrant o una persona que no té el català com a primera llengua.
Una altra idea errònia però freqüent és que els voluntaris han de fer de mestres per a les persones que no saben català. No és així, ja que qualsevol persona que parli la llengua, qualsevol catalanoparlant, pot convertir-se en voluntari. L'objectiu és practicar-lo de forma informal i en un context quotidià.
A Lloret s'han creat 50 parelles lingüístiques, que podrien augmentar en els pròxims dies. La xifra demostra que a la vila no hi ha problemes per a formar parelles que practiquen el català. Hi ha força voluntaris i nouvinguts. L'únic problema és que s'han de quadrar horaris d'uns i altres.
Un any més les associacions col·laboren en la campanya del voluntariat per la llengua. La primera activitat que ofereixen és un concurs d'scrabble en català, que es durà a terme el mes de gener.