16 C
Lloret de Mar

Nova escola de dues línies a Lloret de Mar per al curs 2024-2025

L'escola s'ubicarà, amb mòduls prefabricats, al costat de l'institut Sant Quirze, tot i que seran centres independents, ja que es descarta convertir el Sant Quirze en un institut escola.

-

Lloret de Mar tindrà una nova escola de dues línies a partir del curs 2024-2025. La Generalitat s’hi ha comprès aquest matí, després de reunir-se amb representants del govern municipal, i ja han acordat que els mòduls s’ubicaran al terreny del costat de l’institut Sant Quirze, tot i que el nou centre serà independent.

En aquest sentit, la Generalitat descarta la idea que havia estat sobre la taula en un inici per convertir el Sant Quirze en un institut escola. El director general de Centres Públics, Jean-Marc Segarra, creu que, tenint en compte la idiosincràsia de Lloret, amb l’elevada matrícula viva que té cada curs, la creació d’una nova escola de dues línies és la millor opció.

“Necessitem obrir un nou centre d’infantil i primària de dues línies, que ja anunciem que el 24-25 serà una realitat”

Jean-Marc Segarra

El regidor d’Educació i alcalde accidental, Albert Ferrández, considera que és una bona notícia haver pogut arrancar el compromís d’obrir una nova escola a Lloret i assegura que des de l’Ajuntament començaran a arranjar el terreny en els propers dies.

“Molt contents, perquè no només és un anunci, sinó que les pròximes setmanes l’Ajuntament començarà a treballar en el solar on hem d’ubicar el nou centre”

Albert Ferrández

De manera més imminent, el curs que ve, 2023-24, Jean-Marc Segarra ha anunciat que instal·laran un mòdul prefabricat a l’actual institut-escola Lloret de Mar per dotar-lo de més espai per fer les classes. Jean-Marc Segarra insisteix en què, sobre plànol, ara mateix les escoles de Lloret tenen suficient capacitat per atendre tot l’alumnat. Però han pres aquesta decisió, perquè són conscients que hi ha molta tensió a les aules.  

“Si algú preguntés: ‘Fa falta, paper en mà des d’un despatx, construir una escola nova’, diré que no, perquè hi ha espais; però els que som docents i hem estat a l’aula entenem que, per la situació que hi ha aquí, hem de desestressar”

Jean-Marc Segarra

Una notícia que el regidor també valora positivament i matisa que la intenció no és crear un nou bony.

“No es tracta de posar un nou bony, sinó que el centre guanyi més espais per poder desenvolupar diverses matèries”

Albert Ferrández

Jean-Marc Segarra ha afegit que han arribat a aquests acords amb l’Ajuntament com a agraïment per la bona acollida que es fa sempre de les persones nouvingudes d’arreu del món i, sobretot, per l’acollida massiva de persones que fugien de la guerra d’Ucraïna.

Els representants de l’Ajuntament i de la Generalitat s’han reunit aquest matí en una aula de l’institut Sant Quirze. Referent a aquest centre, deixen la porta oberta que pugui créixer en un futur amb oferta d’educació post-obligatòria. Abans, però, caldrà analitzar bé la demanda que hi ha a la vila.

Es crea una bona xarxa per transferir coneixement científic en el sector turístic

El I Fòrum Turístic de Destins de Costa ha estat un èxit i tots els participants valoren molt positivament el fet de poder estar en contacte i intercanviar experiències i coneixement científic.

Reconeixement a la trajectòria de Susana Becerra als Special Olympics

La lloretenca ha participat en sis edicions dels jocs i participarà jugant a bàsquet en l'edició d'enguany a Granollers.

Trucades que et fan sentir únic i especial

Com viuen els 'Poetes de guàrdia' aquesta iniciativa, amb la qual Lloret de Mar se suma al Dia Mundial de la Poesia.
- Publicitat -