10.7 C
Lloret de Mar

Objectiu: que les dones puguin avortar sense patir assetjament

El ple ha aprovat una moció del PSC per mostrar el suport de l'Ajuntament per fomentar l'avortament sense assetjament.

El ple del 2 de maig del 2022
El ple del 2 de maig del 2022

Darreres Notícies

Aconseguir que totes les dones puguin avortar lliurement sense patir cap tipus d’assetjament. Això és el que vol la moció que s’ha aprovat per unanimitat al ple d’aquest dilluns. La proposta l’ha posat sobre la taula el PSC, que ha portat a debat una moció amb una esmena consensuada que, segons el portaveu socialista, millorava el text inicial.

servicios profesionales jimenez

Amb aquesta moció, el ple vol mostrar el suport de l’Ajuntament de Lloret a la modificació de la llei que penalitza l’assetjament en les dones que assisteixen a clíniques per a la interrupció voluntària de l’embaràs, així com als treballadors de l’àmbit sanitari que exerceixen en centres habilitats per interrompre l’embaràs.

A més, en l’àmbit de l’elaboració del Pla Local de salut de Lloret, també es volen impulsar programes per a l’educació sexual i la prevenció d’embarassos no desitjats, promovent projectes educatius que treballin la salut sexual més enllà dels aspectes biològics i garantint l’accés a l’educació sexual a tota la població.

La moció també preveu instar als organismes públics superiors competents a continuar treballant per garantir l’equitat territorial en l’accés a l’avortament, vetllant pel principi de proximitat; d’aquesta manera es reclama que els centres de salut tinguin els mitjans necessaris per fer possible que les dones no hagin de desplaçar-se a altres regions sanitàries per exercir els seus drets.  

spot_img

El + Vist