10.1 C
Lloret de Mar

La PAH Lloret anima tots els afectats a reclamar els diners de la clàusula sòl

Poden cobrar tant les persones que estan pagant una hipoteca en l'actualitat com els que tenen un procediment judicial en marxa per impagament.

PAH Catalunya
PAH Catalunya

Darreres Notícies

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lloret anima tots els afectats a reclamar els diners de les clàusules terra. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha resolt que els bancs hauran de retornar amb caràcter retroactiu tots els diners cobrats als clients per aquest tipus de clàusules a les hipoteques. En aquest sentit, el tribunal ha desestimat que es pugui aplicar una retroactivitat limitada en el temps perquè considera que seria incompleta i insuficient.

Segons alguns càlculs, això pot suposar que els bancs hagin de retornar un total de 5.000 milions d’euros. Si més no, el càlcul del Banc d’Espanya és d’almenys 4.000 milions.    Enric Bonmatí, de la PAH de Lloret, celebra la notícia que reconeix que els ha agafat per sorpresa.

Des de la PAH fan una crida perquè tothom que tingui una clàusula terra a la hipoteca reclami els seus diners. Enric Bonmatí explica que poden fer-ho tant aquells que encara estan pagant la hipoteca com els que fa temps que no la paguen i el seu cas està en un procediment judicial en marxa. Els que ja han perdut l’habitatge, en canvi, no tenen dret a reclamar.

La PAH de Lloret recorda que té les portes obertes a resoldre qualsevol dubte relacionat amb les clàusules terra o amb l’habitatge en general. L’entitat celebra una assemblea cada dilluns, a les sis de la tarda, al centre cívic Shalom, al Molí. Com a excepció, la setmana que ve es farà dimecres, 28 de desembre, perquè dilluns és Sant Esteve.

spot_img

El + Vist