14.7 C
Lloret de Mar

Pescadors reclama uns espais adients per dur a terme les seves activitats

El club ha anunciat que no participarà als actes de la Capital de la Cultura Catalana fins que "el rem tingui el que es mereix". Des de l'Ajuntament estan sorpresos per aquestes demandes i asseguren que ja hi ha una partida prevista per millorar les instal·lacions.

Club Rem Pescadors
Club Rem Pescadors

Darreres Notícies

El Club Rem Pescadors no participarà en els actes de la Capital de la Cultura Catalana de Lloret perquè considera que no tenen uns espais adients per dur a terme les seves activitats. A través d’un comunicat, l’entitat ha exposat que “quan el rem tingui el que es mereix” donaran pas per col·laborar amb l’Ajuntament de Lloret.

servicios profesionales jimenez

El president de Pescadors, Vadó Pujol, demana que es tracti els clubs de rem com a qualsevol altra entitat esportiva.

“No tenim els recursos suficients per ser una entitat esportiva com ho és qualsevol altra i això passa per molts punts, com és un simple vestuari o unes dutxes”

Vadó Pujol

Des de Pescadors expliquen que fa anys que han demanat tenir unes bones instal·lacions però que, ara mateix, no tenen uns “espais dignes com vestidors, lavabos o dutxes”. Una situació que s’havia arribat a normalitzar, però que els membres del club volen canviar, segons David Abril, membre de la junta directiva.

“S’havia normalitzat arribar allà, canviar-se al carrer, dutxar-se a la dutxa de la platja i anar cap a casa, però ens hem adonat que, realment, vols fer-te una dutxa en condicions o anar al lavabo, que ara no pots ni anar al lavabo”

David Abril

A més, assenyalen que també es troben amb dificultats per organitzar regates de la Lliga Catalana de Llaüt, entre altres impediments.

David Abril i Vado Pujol als estudis de Nova Ràdio Lloret
David Abril i Vado Pujol als estudis de Nova Ràdio Lloret

De totes maneres, des de Pescadors volen deixar clar que en cap cas estan en contra de l’Ajuntament. Simplement, diuen, volen reclamar el que consideren que són els seus drets.

“No estem en contra de l’Ajuntament, nosaltres ens neguem per uns motius i defensem els nostres drets i el que necessitem per al rem en general”

Vadó Pujol

Pel que fa a la seva participació en els actes de la Capital de la Cultura Catalana, David Abril ha matisat que si l’Ajuntament es compromet a donar resposta a les seves demandes, no dubtaran en participar-hi.

“Entenem que és una obra que comporta un temps i una burocràcia, però si sabem 100% que es farà, participarem en tot el que vulguin, com hem fet fins ara”

David Abril

Des de l’Ajuntament, la reacció ha estat de sorpresa absoluta. La regidora d’Esports, Ana García-Castany, assegura que no tenien ni idea que Pescadors fes aquests reclams. En aquest sentit, la regidora critica la manera en com han fet sentir la seva veu, fent-se’n ressò obertament abans d’anar a parlar amb l’Ajuntament.

“Per nosaltres ha sigut una sorpresa, no érem coneixedors d’aquesta gran necessitat com per fer-la pública amb aquestes maneres, pensem que era molt més fàcil venir al departament d’esports i parlar-ne”

Ana García-Castany

Pel que fa a les demandes, la regidora reconeix que potser no han estat tan ràpid com haurien d’haver estat, però ha assegurat que ho tenen present i, de fet, segons ha explicat, han rebut una partida de l’Estat per poder crear unes instal·lacions dignes per als clubs de rem.

“Hem rebut una partida dels Pressupostos de l’Estat per destinar-la per arreglar el que anomenem ‘el zulo’ o buscar un espai per als clubs de rem”

Ana García-Castany

Pel que fa a la participació dels clubs de rem en els actes de la Capital de la Cultura Catalana, Ana García-Castany ha volgut matisat que des de l’Ajuntament no s’obliga cap entitat a participar-hi. Però com que consideren que el rem és tota una tradició a Lloret, obren les portes a tots els vogadors que vulguin col·laborar-hi.

spot_img

El + Vist