7.4 C
Lloret de Mar
Part del cartell

Primera quina de Lloret Voluntari, per a la Marató

Part del cartell

Darreres Notícies

Lloret Voluntari tornarà a organitzar tres quines entorn a les festes nadalenques. Com sempre, la primera la farà aquest diumenge en benefici de la Marató de TV3, que també se celebra aquest 14 de desembre.

El funcionament serà l’habitual. L’entitat vendrà cartrons a deu euros que serviran per a tota la tarda, quan es faran diverses quines. A més, hi haurà l’opció de comprar cartrons a cinc euros després de la mitja part. Així ho ha explicat una membre de Lloret Voluntari, Roser Llambí.

Les quines de Lloret Voluntaris sempre són un èxit i l’entitat recull uns 2.000 euros cada cop. L’objectiu és aconseguir diners per a l’associació, que es dedica a ajudar a les persones grans. Amb aquesta finalitat es faran dues quines més, el 21 de desembre i el 6 de gener. Però en aquesta primera, la d’aquest diumenge, la recaptació es destinarà de manera íntegra a la Marató.

La campanya de TV3 i Catalunya Ràdio, aquest any, es dedica a les malalties cardiovasculars, que provoquen una de cada quatre morts que hi ha a Catalunya o, dit d’una altra manera, el 25%. Poden afectar tant homes com dones de qualsevol edat. A més, són la principal causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a qui les pateix.

S’espera que la Marató sigui un èxit, com cada any. I és que, a banda de les aportacions particulars que es poden fer per telèfon o a través d’un ingrés bancari, arreu de Catalunya s’organitzen moltes activitats benèfiques. A Lloret, a banda de la quina, es faran altres coses. Per exemple, l’esplai Bimbirimboines serà tot el dissabte a la plaça de l’Església recaptant diners.

També hi col·labora el Casal Municipal de la Gent Gran. La coordinadora, Margarita Rodríguez, ha explicat que es farà un concert. L’actuació començarà a dos quarts de cinc de la tarda de diumenge, a la sala polivalent de la biblioteca i l’entrada val un euro.

I una altra actuació per a la Marató és la que organitzen els Amics del Country, que seran diumenge, a partir de les set de la tarda, a l’hotel Guitart Monterrey. Una membre, Teresa Rafart, argumenta que donen suport a la causa perquè amb petites aportacions es poden aconseguir grans fites.

Més endavant, de cara al 23 de desembre, l’institut Coll i Rodés també voldrà aportar el seu gra de sorra. Ho farà amb un seguit d’activitats, com un concert, una gimcana i una cursa. Els alumnes, que recaptaran els diners a través d’una xocolatada al pati i de les guardioles que hi haurà a les aules, volen formar un cor gegant.

spot_img

El + Vist