Treballar per la sostenibilitat és un dels reptes que es marquen les empreses, entitats i equipaments de Lloret de Mar. Una setantena han rebut ja el diploma del projecte Lloret Sostenible by Bioscore. Per fer-ho, han hagut d’adoptar una sèrie de mesures i accions.
Segons l’empresa Bioscore, que atorga aquest certificat en sostenibilitat, el primer pas que ha de seguir una empresa o establiment és signar un manifest de compromís i una carta d’adhesió. D’aquesta manera, es confirma la voluntat de formar part del projecte.
El següent pas és treballar una sèrie de requisits clau. Dins d’aquestes accions, hi ha l’anàlisi de la petjada de carboni, que és un indicador de l’impacte ambiental que té l’empresa. El seu càlcul contribueix a la reducció d’emissions nocives, així com a la reducció de costos. Ho ha explicat Erica Delai, de l’empresa Bioscore.
“La petjada de carboni ens informa d’on procedeixen les nostres emissions, siguin directes o indirectes”
Erica Delai
A banda de la petjada de carboni, també es tenen en compte altres indicadors com el consum d’energies, la gestió de residus o les polítiques de responsabilitat social corporativa. Tots aquests requisits van de la mà dels principis recollits en el pacte mundial de l’ONU per la sostenibilitat a Espanya.
Segons l’empresa Bioscore, Lloret de Mar és una referència i una destinació puntera en el treball per la sostenibilitat, gràcies a la gran quantitat d’estratègies i accions que es duen a terme. Aquest compromís amb la sostenibilitat aporta molts beneficis a la destinació, que fa que sigui més ben valorada pels visitants. A més, es considera que, d’aquesta manera, s’atrau un turisme de major qualitat i més estable en el temps, es genera confiança, es millora la imatge pública i s’aconsegueix un impacte ambiental positiu en el entorns naturals de Lloret.