Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
Conxa Alférez llegint el manifest

Rebuig de l’Ajuntament i de l’associació de dones l’Aurora a la sentència de La Manada

Ahir, abans de començar el ple, la regidora de la Dona, Mònica Cunill, va llegir una declaració institucional crítica amb la decisió judicial, mentre que Conxa Alférez, en representació de L'Aurora, també va llegir un manifest.

Conxa Alférez llegint el manifest

Darreres Notícies

60 visites als elements del MOLL en la primera setmana de la campanya de turisme comarcal

L'element del Museu Obert de Lloret més visitat va ser els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

El CAP de Lloret ha iniciat la vacunació a domicili per a persones dependents de més de 80 anys

El nombre de vacunacions que s'administraran cada dia anirà en funció de la disponibilitat de la vacuna.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

L’Ajuntament i l’Associació de Dones l’Aurora rebutgen la sentència de La Manada. Aquest dimecres, abans de començar el ple, la regidora de la Dona, Mònica Cunill, ha llegit una declaració institucional crítica amb la decisió judicial, mentre que Conxa Alférez, en representació de L’Aurora, també ha llegit un manifest.

Recordem que l’Audiència Provincial de Navarra va condemnar a 9 anys de presó cadascun dels cinc membres de La Manada per abús sexual continuat i els va absoldre dels delictes d’agressió sexual, contra la intimitat i de robatori amb intimidació, dels quals havien estat acusats.

La declaració institucional llegida aquest dimecres a l’Ajuntament és molt crítica amb aquests fets i acusa el sistema judicial de masclista. La lectura va acabar donant suport a totes les mobilitzacions que està havent-hi arreu de l’Estat en contra de la sentència.

Una d’aquestes mobilitzacions la va promoure l’Aurora a Lloret de Mar, on es van concentrar un centenar de persones el mateix dia que es va fer pública la resolució judicial. Ahir les representants de l’entitat van ser a la sala de plens.

Ara la sentència ha arribat a Brussel·les i el Parlament Europeu aposta perquè Espanya retoqui la llei arran d’aquesta sentència. Els eurodiputats demanen que el Codi Penal consideri violació qualsevol acte sexual sense consentiment.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.