Lloret de Mar reconeix la feina feta de forma desinteressada per part d’una 30a de voluntaris en ajudar les persones arribades des d’Ucraïna.
Són ciutadans ucraïnesos que viuen a la vila, els quals han fet de traductors, els han acompanyat al CAP, han recollit i repartit tot tipus d’ajuda, i fins i tot organitzen esdeveniments culturals benèfics per als refugiats.

Una representant del col·lectiu, Olga Polishchuk, exposa el cas d’una dona gran que, quan va arribar fins al pavelló d’esports, portava 10 dies amb la mateixa roba, amb la qual havia fugit a peu i que només volia tornar a Ucraïna.
En l’acte, l’alcalde ha explicat que, des que va començar el conflicte, han arribat a Lloret uns 1.300 refugiats, a banda dels que hi ha repartits en diferents hotels. En aquest temps, s’han empadronat 900 persones al municipi. La majoria ha vingut fins aquí perquè ja hi tenien xarxa (família o amics), o bé perquè ja coneixien Lloret com a destinació turística.

L’acte també ha servit per reconèixer la feina feta per dos treballadors jubilats de l’Ajuntament, Imma Mogas i Casi Pradas, que han estat col·laborant en les tasques del padró, davant l’arribada massiva de desplaçats ucraïnesos.
Jaume Dulsat assegura que és un reconeixement “molt merescut” per a uns i altres.

El reconeixement ha tingut lloc aquest dimecres a l’Ajuntament, amb la presència del departament de Benestar i Família, que ha atès totes aquestes persones en la seva fugida de la guerra.
Ara mateix, l’atenció als desplaçats es dona a la seu del Pla Local d’Acollida i Ciutadania (PLAC).