26.1 C
Lloret de Mar
Can Juncadella, al 2019

Revés judicial per als amos de Can Juncadella: el Suprem denega el recurs contra l’Ajuntament

El TS ratifica la decisió judicial que obliga a mantenir obert el tram del camí de ronda.

Can Juncadella, al 2019

Darreres Notícies

Revés judicial per als amos de Can Juncadella: el Tribunal Suprem denega el recurs dels propietaris contra l’Ajuntament de Lloret. És a dir, l’alt tribunal ratifica la decisió judicial del contenciós i del TSJC, en el sentit que obliga a mantenir obert el tram del camí de ronda que creua la propietat, segons publica el Diari de Girona.

La decisió judicial es valora en termes positius per part del consistori. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, destaca que “hem guanyat” tots els recursos presentats. I subratlla que “sabem que el camí és públic, estem contents perquè aquest camí acabarà essent obert i d’accés a la ciutadania”.

El Tribunal Suprem (TS) ha denegat el recurs de cassació que l’empresa Flinder Data S.L. –propietària de la finca de Can Juncadella de Lloret de Mar– havia interposat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del setembre de 2019 que ratificava que el camí de ronda que creua la propietat ha de ser accessible al públic.

Aquesta sentència del TSJC desestimava el recurs d’apel·lació que l’esmentada empresa havia presentat contra l’auto del contenciós administratiu de Girona, que l’octubre de 2016 va determinar que la porta que tancava l’accés al camí de ronda impedia el lliure ús públic del popular camí.

En resum, després de passar per diverses instàncies judicials –contenciós administratiu de Girona, TSJC i TS– la justícia continua ratificant que el camí de ronda GR-9211 que creua la finca ha de ser accessible al públic i impedeix que la propietat en tanqui el seu accés.

En una breu notificació, el 6 de juliol la secció primera de la sala Contenciosa-Administrativa del TS denega a tràmit el recurs a l’empresa al·legant que hi ha una «manca de fonamentació» i imposa a l’empresa les costes judicials del procés.

spot_img

El + Vist