Albert Robert, com a flamant president de la Xarxa de Municipis Indians, vol impulsar “una ruta que uneixi les viles que en formen part, com Lloret, per tal que arribi a ser un referent cultural i turístic de Catalunya”.
Aquest és un dels objectius que es planteja en el seu mandat, a més d’incrementar el nombre de municipis que conformen la xarxa. Ara en són una desena. A més de Lloret, hi ha Arenys de Mar, Begur, Blanes, Calonge, Palafrugell, Sant Andreu – Barcelona, Sant Pere de Ribes i Torredembarra.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament subratlla que és tot un “orgull’ encapçalar aquesta xarxa i afegeix que el seu nomenament ha estat una mica “estrany’”, després que l’anterior, l’alcalde d’Arenys de Mar, patís una moció de censura al seu Ajuntament.
Albert Robert –que té per davant el mandat d’un any, prorrogable un any més- assegura que té “ganes de fer moltes coses” com a president de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya. La primera passa per incrementar el nombre de membres. Recordem que es va crear l’any 2008, sis anys enrere, i que Lloret hi ha estat present des del principi. Un altre objectiu és crear una ruta que uneixi els diferents municipis que tenen el passat indià com a tret en comú.
Recordem que la Xarxa de Municipis Indians és una associació sense ànim de lucre que reuneix una desena de localitats que comparteixen un passat en comú de relacions històriques, culturals i econòmiques amb països de l’altra banda de l’Atlàntic. En aquest sentit, pretén difondre la riquesa cultural i arquitectònica dels catalans que van viatjar a finals del segle XIX i a principis del XX a les Amèriques i van tornar després d’haver fet fortuna.