Aquest dijous es tanca el cicle de conferències a càrrec de Xavier Albertí sobre grans artistes vinculats amb Lloret de Mar. La xerrada d’aquesta setmana -que és la tercera i última- se centra en Nicolau Maria Rubió i Tudurí, l’arquitecte i paisatgista que va dissenyar els jardins de Santa Clotilde.
El recinte noucentista -de gran bellesa i amb vistes al mar Mediterrani- és el “tresor” de Lloret, segons el mateix Albertí. Assenyala que el cicle “no són xerrades biogràfiques, sinó reflexions sobre l’art, la creació, el paisatgisme o la natura.”

Rubió i Tudurí, immers en el Noucentisme, va rebre l’encàrrec l’any 1919 de crear els jardins de Santa Clotilde de part del marquès de Roviralta. Va ser arquitecte, urbanista, dissenyador de jardins, escriptor, traductor, dramaturg i periodista. L’aspecte més important de la seva trajectòria va ser la planificació de jardins amb un concepte del jardí integrat en l’entorn, seguint l’ideal del noucentisme català en equilibri amb el Mediterrani.
Santa Clotile és un recinte singular, molt visitat. D’inspiració clàssica, els passejos i places que creuen els jardins acaben al mar, amb la platja de Sa Boadella de rerefons. A més d’una estructura farcida de xiprers, els jardins estan adornats amb escultures de tradició romana. De tot això i més en parlarà el director teatral Xavier Albertí, que pronunciarà la conferència sobre Rubió i Tudurí el proper dijous, 29 de febrer (19h) al Casal de l’Obrera.