30.1 C
Lloret de Mar
Salvador Garcia Arbós (Jordi Soler / L'Esportiu)

Salvador Garcia Arbós presentarà ‘Gastronomia de fires’ al Club Marina Casinet

El periodista vindrà aquest divendres al vespre, a partir de les 20 hores.

Salvador Garcia Arbós (Jordi Soler / L'Esportiu)

Darreres Notícies

El periodista Salvador Garcia Arbós serà a Lloret demà al vespre per presentar el seu llibre Gastronomia de fires. L’acte, obert a tothom, es farà demà divendres, a les vuit del vespre, a la seu del Club Marina Casinet

En aquest llibre, el periodista mostra com han canviat les tradicions gastronòmiques i els costums culinaris i, tot i que es basa en la Festa Major de Girona, és extrapolable a totes les festes majors d’arreu de Catalunya.

“Abans es cuinava molt a casa i ara es pot menjar molt a casa, però molt del que entra a casa són productes de cinquena gamma, productes fets, productes, encarregats, deliverys…”

Salvador Garcia Arbós

D’exemples, en té un bon grapat, com ara els canelons, el salmó fumat o, fins i tot, el sofregit. Malgrat aquesta exposició de com ha canviat la gastronomia a casa, Salvador Garcia Arbós deixa clar que ell no està gens en contra del menjar preparat.

“No hi està gens en contra ni a favor, del menjar preparat, però crec que tal com vivim avui pot ser una necessitat. A mi m’agrada molt cuinar, quan ve gent a casa m’agrada cuinar-los-ho tot, però confesso que, moltes vegades, compro menjar preparat”

Salvador Garcia Arbós

Per elaborar el llibre, l’autor ha consultat publicacions de tots els temps, tant de Girona com de la resta de la província, gràcies als arxius de la ciutat de Girona i de la Diputació de Girona. A més, ha entrevistat una vuitantena de persones.

La presentació de l’obra Gastronomia de fires es farà demà al vespre, a les vuit, a la seu del Club Marina Casinet.

spot_img

El + Vist