15.6 C
Lloret de Mar

Seguir la formació per arribar tan lluny com pugui en la gastronomia, l’objectiu de Jan Ribas

El jove cuiner, de 18 anys, acaba de rebre el Premi Climent Guitart a la Formació, que compta amb una beca al reconegut Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Barcelona.

Jan Ribas, amb el guardó Climent Guitart a la Formació (Fundació Climent Guitart)
Jan Ribas, amb el guardó Climent Guitart a la Formació (Fundació Climent Guitart)

Darreres Notícies

Jan Ribas, de 18 anys, ha rebut el Premi Climent Guitart a la Formació en Turisme i Hostaleria 2022. Estudia el grau mitjà de Cuina i ha obtingut la millor nota de tots els cicles formatius d’hostaleria i turisme de l’institut Coll i Rodés: un 8.23.

servicios profesionales jimenez

Gràcies a això, dijous de la setmana passada, a la gala de la Fundació Climent Guitart, l’estudiant va recollir el guardó, que es complementa amb una beca al CETT –que és el Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona–, perquè continuï els seus estudis en un curs de Formació Superior en direcció de cuina.

Jan Ribas, a la cuina
Jan Ribas, a la cuina

El jove cuiner, a qui li agrada sobretot la cuina tradicional i els plats salats, considera que és una molt bona oportunitat per seguir formant-se en el que espera que sigui el seu futur professional.

“Tenia la idea de seguir estudiant, però, és clar, no esperava anar a Barcelona i a una escola tan bona com el CETT, m’emociona molt”

Jan Ribas

En el cicle formatiu que ha cursat, ha après diferents aspectes vinculats al món de la cuina i a tot el que l’envolta.

“Hem estudiat idiomes, com anglès o francès, el coneixement dels productes que podem trobar al mercat, com protegir-nos, com fer contractes…”

Jan Ribas

El jurat dels Premis Climent Guitart li reconeix l’esforç, la dedicació als estudis i la seva passió per la cuina.

spot_img

El + Vist