Som Alternativa valora negativament que Lloret sigui el municipi gironí de més 5.000 habitants amb una renda per càpita més baixa. La candidatura assegura que la notícia era previsible i critica el model de gestió de l’equip de govern en els darrers anys.
Són unes dades que es van conèixer la setmana passada, publicades per l’Idescat i referents a l’any 2016. Aquesta informació exposava que la renda per càpita de la destinació és de 10.900 euros, un 64% per sota de la mitjana a Catalunya (que és de 17.000 euros). Es tracta d’una situació similar a les poblacions del litoral.
El candidat de Som Alternativa, Paulino Gracia, assegura que ja eren coneixedors d’aquesta situació i considera que les polítiques i la gestió de l’equip de govern “no han estat bones”.
Des de la candidatura també consideren “desafortunades” les declaracions que van fer el passat mes de setembre del 2018 la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. Tots dos van assegurar, en una visita a Lloret, que la tasca del municipi en matèria turística era un exemple.
Paulino Gracia es mostra en desacord amb aquesta afirmació i assegura que “els treballadors cada vegada tenen menys poder adquisitiu” a diferència dels empresaris.
Les dades publicades per l’Idescat posen de manifest que hi ha molta diferència entre la Girona de costa i la d’interior pel que fa a la renda, amb l’Alt i el Baix Empordà i la Selva com les tres comarques amb una renda familiar disponible bruta més baixa.
Per municipis, la capital, Girona, encapçala la llista, amb 17.000 euros per habitant, seguida de Ripoll i Olot. A la cua, just per sobre de Lloret, hi ha Castelló d’Empúries, amb 11.100 euros i Salt, amb 11.500.