La plataforma SOS Costa Brava i SOS Lloret han presentat al·legacions a la modificació puntual del POUM de Lloret de Mar que preveu una urbanització amb 662 habitatges a les muntanyes de Can Sota, al sector de Mont Lloret. Les entitats denuncien que l’actuació urbanística és “irregular i contrària a dret” perquè presenta fins a “una desena d’incompliments i vulneracions”. Per exemple, critiquen que es vol construir en terrenys amb un pendent superior al 20%.
En un comunicat, les plataformes carreguen contra l’Ajuntament per haver donat llum verda al projecte. Un dels portaveus Jordi Palaudemàs defensa que “en plena emergència climàtica és inadequat continuar urbanitzant els boscos de Lloret” i defensen que es preservi aquest vessant de muntanya el qual “constitueix un pulmó verd de la població”.
El ple municipal va aprovar la modificació del POUM el 27 de gener passat i, segons les entitats, preveu implantar 662 habitatges i 132.400 metres quadrats d’edificabilitat, afectant unes 50 hectàrees de bosc.
Els ecologistes sostenen que no s’ha sotmès la modificació del POUM a l’avaluació ambiental estratègica, no s’ha redactat un estudi d’impacte i integració paisatgística ni tampoc hi ha un estudi hidrològic de la conca ni una anàlisi d’inundabilitat. “A més, també s’infringeix el deure de preservar els connectors naturals”, lamenten al comunicat.