10.5 C
Lloret de Mar
Ajuntament de Lloret de Mar

Substituir multes als joves en benefici de la comunitat a Lloret

Es tracta del programa 'Reconcilia't", del departament de Benestar i Família de l'Ajuntament, per a menors de 14 a 17 anys.

Ajuntament de Lloret de Mar

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar, a través del departament de Benestar i Família, ha creat el programa “Reconcilia’t”, un programa que permet la substitució d’una sanció administrativa (multa econòmica) per una altra mesura. Aquesta és alternativa, de caràcter socioeducatiu o de salut, i permet donar una resposta més individualitzada.

El programa va adreçat a menors entre 14 i 17 anys, residents al municipi. Només es podran substituir les sancions derivades per infraccions de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana o de la llei de Seguretat Ciutadana, relatives a la tinença o consum de substàncies prohibides en la via pública.

“Són sancions per fer un grafiti en alguna façana o tenir substàncies prohibides”

Arantxa Jiménez

La regidora també posa exemples de quines tasques socials haurien de fer els joves a través del programa Reconcilia’t. Com per exemple fer de “voluntari amb Càritas, al Centre de Distribució d’Aliments, o treballs socials per a joves o infants vulnerables”.

Voluntaris del CDA (NRLL)
Voluntaris del CDA, al 2020.

Pel que fa als menors de 14 anys, en no ser imputables davant de la llei, es facilitarà a progenitors o tutors legals la possibilitat de participar-hi.

L’objectiu general del programa és fer protagonistes aquests joves, empoderar-los, i que siguin conscients de la responsabilitats i conseqüències dels seus actes a través de treballs en favor de la comunitat. A més d’implicar l’Administració local i la comunitat en aquest procés psicoeductatiu del menor, tot fomentant la cohesió i convivència social.

spot_img

El + Vist