14.5 C
Lloret de Mar
Jaume Dulsat amb la vara d'alcalde

Tal com estava previst, Jaume Dulsat és investit alcalde de Lloret amb el suport del PSC

En el seu discurs, Jaume Dulsat ha assegurat que han estat els 15 dies més complicats des que va entrar al consistori.

Jaume Dulsat amb la vara d'alcalde

Darreres Notícies

Eduardo López, com a president de la mesa d’edat, ha proclamat Jaume Dulsat alcalde de Lloret, en el ple de Constitució celebrat, aquest dissabte, al Teatre Municipal. Ha assolit la majoria amb 11 vots, els necessaris per proclamar-se batlle de la ciutat. 

En el seu discurs, Jaume Dulsat ha assegurat que han estat els 15 dies més complicats des que va entrar al consistori.

Per la seva part, el seu soci de govern, el socialista Francisco Pastor, ha fet una cronologia de les reunions que han mantingut amb la resta de partits electes per formar govern. Ha recordat que la primera intenció era impulsar un pacte progressista amb ERC i Lloret En Comú.

En aquest nou mandat, el principal partit de l’oposició serà Ciutadans. El seu cap de llista, Jordi Hernández, ha reconegut que no esperava aquests resultats però sí que tenia clar que el partit socialista reeditaria el pacte amb Junts per Lloret. En aquest sentit, s’ha mostrat “decebut” amb la decisió de Francisco Pastor.

Després de dos mandats a l’equip de govern, ERC estarà a l’oposició. El portaveu Jordi Orobitg ha exposat els motius pels quals han renunciat a l’oferta de formar part d’un govern progressista, al marge de Junts per Lloret. El republicà ha lamentat que diverses formacions han apostat per dividir els partits independentistes.

Més valoracions de l’oposició. Des de Lloret en Comú, el líder Miguel Gracia ha criticat que Francisco Pastor hagi declinat ser el nou alcalde.

Per últim, la cap de Força Lloret, Lluïsa Baltrons, ha remarcat que “farà una oposició constructiva” i ha agraït la confiança dels seus votants en les últimes eleccions.

Un cop escollit el nou alcalde de Lloret, el següent pas serà determinar quines àrees gestionarà cada regidor de l’equip de govern. Segons la llei, en un màxim de 30 dies s’haurà de convocar el ple de cartipàs en què es farà pública la distribució de carteres.

Recordem que ja es va avançar, en roda de premsa, que Junts per Lloret administrarà Turisme, Urbanisme, Seguretat, Esports, Igualtat, Medi Ambient i Joventut. Mentre que els socialistes portaran Educació, Promoció Econòmica, Benestar i Família, Mobilitat i Hisenda. Cultura serà una regidoria compartida.

spot_img

El + Vist