17.9 C
Lloret de Mar

Tirada a l’art del Xino-Xano, aquest diumenge

Atès l’estat de la sorra a la zona d’Es Trajo d’en Reyné, és possible que l’activitat es traslladi a algun altre punt de la platja lloretenca.

Tirada a l'art del 2019
Tirada a l'art del 2019

Darreres Notícies

Nova edició de la tirada a l’art del Xino-Xano, aquest diumenge, a partir de les vuit del matí, a la platja de Lloret. Compte, perquè, atès l’estat de la sorra a la zona d’Es Trajo d’en Reyné, és possible que l’activitat es traslladi a algun altre punt de la platja lloretenca.

servicios profesionales jimenez

Tot i així, tot està a punt per poder fer la tirada i sembla que les previsions són bones pel que fa a l’estat de la mar. El que no poden preveure és quin tipus de peix es pescarà, segons ha explicat un membre del Xino-Xano, Miquel Joancomartí.

“Últimament de sonso i raget n’hi ha poc i ara és bastant incògnita el que s’agafa”

Miquel Joancomartí

Si tot va bé, es faran dues tirades i per a cadascuna fan falta entre 20 i 25 persones, tot i que normalment hi participa més gent.

La corda i les singles amb què les persones tiren de l'art
La corda i les singles amb què les persones tiren de l’art

Aquest sistema de pesca consisteix en tirar al mar, des d’una barca, una xarxa que té forma de bossa i després es va recollint des de la sorra amb unes cordes a cada punta de la xarxa. El Xino-Xano recupera una tradició que a Lloret, en una època de dificultats econòmiques, va ser un mitjà de subsistència per a molts veïns.

“Tradicionalment, comportava que pogués participar de la pesca gent que no eren pescadors, però, en una època en què l’economia era molt complicada, podien portar un grapat de peix a casa o un parell de pessetes”

Miquel Joancomartí

La tirada a l’art del Xino-Xano arriba aquest diumenge, a la platja de Lloret, a partir de les vuit del matí. El matí acabarà amb un bon esmorzar amb el peix pescat.

spot_img

El + Vist