19.4 C
Lloret de Mar
La reunió dels transportistes amb el Govern espanyol (Enric Martínez)

Transportistes i Govern espanyol acorden una rebaixa de mínim 20 cèntims per litre de carburant

El lloretenc Enric Martínez, vicepresident de l’Associació Nacional de Pimes de Transport Sanitari, ha participat en les negociacions.

La reunió dels transportistes amb el Govern espanyol (Enric Martínez)

Darreres Notícies

El Govern espanyol ha arribat a un acord amb els transportistes per rebaixar el preu dels combustibles. Després de més de dotze hores de negociacions, la ministra de Transports i les principals organitzacions de transportistes van acordar que es rebaixaria, com a mínim, 20 cèntims per litre el preu del carburant.

A la reunió hi va assistir el lloretenc Enric Martínez, propietari de Servimed i vicepresident de l’Associació Nacional de Pimes de Transport Sanitari. Ell mateix explica que el Govern es farà càrrec de 15 cèntims per litre, mentre que les petroleres descomptaran als vehicles del sector un mínim de 5 cèntims per litre.

“Moltes empreses tenim licitacions guanyades anteriors a la pandèmia i a la crisi energètica: és un problema molt seriós, perquè hem optat a treballar per uns preus que ara mateix no tenen res a veure”

Enric Martínez

Aquest acord serà vigent, de moment, fins al 30 de juny, tot i que es preveu que es pugui prorrogar segons com evolucionin els mercats.

Enric Martínez en declaracions al programa Planta Baixa de TV3 (CCMA)
Enric Martínez en declaracions al programa Planta Baixa de TV3 (CCMA)

Enric Martínez considera que és una rebaixa molt necessària en un sector molt afectat per l’elevat increment del preu dels combustibles.

“Hem sortit beneficiats, atès que Repsol, Cepsa i BP ens donaran 10 cèntims, a sumar als 15 que ens donarà l’Estat i, per tant, tindrem 25 cèntims de descompte”

Enric Martínez

La mesura beneficia diferents sectors dins de l’àmbit dels transportistes, com el transport sanitari, però també els taxistes o les empreses d’autocars, entre altres.

Enric Martínez ha afegit que també es concediran 450 milions d’euros més en ajudes directes: 1.250 euros per camió, 950 euros per autobús, 500 euros per furgoneta i 300 euros per ambulància, taxi i VTC, amb 400.000 euros com a màxim per empresa.

spot_img

El + Vist