Aprendre a interpretar davant d’una càmera a través de la creació i rodatge d’un curtmetratge. Aquest és l’objectiu del curs Vull fer una pel·li, que imparteix el reconegut actor Miquel Sitjar.
Ell mateix explica que es tracta d’un projecte de creació col·lectiva, a través de sessions molt pràctiques.
“És un projecte a base de creació col·lectiva a base d’improvisacions i de treballs, sota la meva orientació i direcció anem trobant un marc, unes escenes i després escric el guió i el rodem i queden unes pel·lis molt xules”
Miquel Sitjar
Durant les sessions, els alumnes aprenen tècniques d’interpretació davant de la càmera i el mateix Miquel Sitjar s’encarrega de redactar un petit guió per al curtmetratge. Aleshores, es contracta un petit equip tècnic. Això sí, el material assegura que és de “molta qualitat” perquè el posen els Amics del Cinema de Lloret de Mar.
L’actor i responsable del curs argumenta que és molt diferent interpretar sobre un escenari i davant d’una càmera.
“Quan treballes davant d’una càmera no has d’oferir cap interpretació a ningú: és la càmera la que ve a robar una realitat que està succeint; aleshores, el que hem de fer és obviar-la”
Miquel Sitjar
El curs Vull fer una pel·li va començar en una escola del Masnou, Més que Teatre, i Sitjar assegura que sempre ha estat un èxit. Per això han decidit portar-lo també a Lloret.
Al llarg de la seva carrera, l’actor ha fet moltes formacions diferents i trobava a faltar una proposta molt més pràctica que permetés als alumnes amateurs viure el que és la creació d’una pel·lícula. Així va néixer aquest taller, amb el qual assegura que s’ho passa d’allò més bé.
La primera vegada que Miquel Sitjar va pujar a un escenari ja va tenir clar que es volia dedicar al món de la interpretació. La professionalització li va arribar ben aviat amb un paper que el va fer saltar a la fama: en Gabriel de Nissaga de Poder, una sèrie que va marcar tota una època a Catalunya. Va ser una experiència molt intensa, ja que amb només 19 anys va adquirir molta popularitat d’un dia per l’altre, la qual cosa reconeix que li va costar una mica de gestionar.
“En aquell moment sortir a la tele era molt impactant i havies d’estar ben armadet perquè amb 19 anys et podies tornar molt boig, perquè de cop adquiries una popularitat molt gran”
Miquel Sitjar
Tants anys després i tot i que ha fet moltes altres feines, encara hi ha molts catalans que el recorden com en Gabriel de Nissaga. Una cosa que el fa content, perquè assegura que va ser una molt bona època.
“Tinc un record molt bonic i un sentiment molt guai de Nissaga de Poder”
Miquel
Tot i que el curs a Lloret ja s’ha iniciat, Miquel Sitjar remarca que encara queden un parell de places disponibles i, en aquest sentit, anima a tothom a contactar amb els Amics del Cinema per apuntar-s’hi.