17.1 C
Lloret de Mar
Sopa de Cabra va tancar el Som de Mar 2021 (Júlia Termes)

Un 82% d’ocupació, amb 5 sold-outs i més de 4.200 persones són les dades del Som de Mar 2021

El festival ha acabat aquest cap de setmana amb valoracions molt bones i ganes de seguir creixent en el futur.

Sopa de Cabra va tancar el Som de Mar 2021 (Júlia Termes)

Darreres Notícies

5 concerts amb entrades exhaurides, una ocupació global del 82% i més de 4.200 persones de públic. Aquestes són les bones xifres de la segona edició del Festival Som de Mar, que aquest dissabte va tancar amb l’actuació de Sopa de Cabra i el seu clàssic Ben Endins, acompanyat d’èxits posteriors de la banda.

El gran secret de l’èxit del festival és, segons el director, Carles Gilibets, la combinació d’una cartellera de primer nivell amb un entorn espectacular i únic com són els Jardins de Santa Clotilde. Gilibets remarca, especialment, l’actuació de María José Llergo, artista de trajectòria internacional.

“Un cartell eclèctic, diferent, amb diferents artistes d’un pes important i, sobretot, una aposta que els que van veure el concert de la Llergo recordaran molt de temps”

Carles Gilibets

Carles Gilibets no vol fer comparacions amb altres grans festivals d’estiu a la Costa Brava, però sí que considera que cal destacar la proximitat que el Som de Mar permet tenir amb el públic.

 “La diferenciació potser és la proximitat que té la gent quan ve al nostre festival, d’estar molt a prop de l’artista i gaudir de l’espai sense aglomeracions”

Carles Gilibets

Una altra dada a destacar ha estat que el 60% del públic ha vingut de fora de Lloret. Un públic que sovint era la primera vegada que era a la vila i que ha pogut descobrir un indret excepcional de Lloret de Mar, com són els Jardins de Santa Clotilde. A més, l’esdeveniment ha tingut un ressò molt positiu als mitjans de comunicació, que s’analitzarà en els propers dies per poder determinar quina ha estat la repercussió de marca.

I encara un altre punt fort del Som de Mar: la zona Village, amb 14 propostes de restauració diferents, que s’ha ampliat aquest any i que caldrà estudiar com es fa créixer més en el futur.

De fet, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, ha avançat que l’Ajuntament s’està impulsant un projecte d’ampliació dels jardins que permetria fer créixer el festival Som de Mar, entre altres activitats.

Des de l’Ajuntament les valoracions del Som de Mar també són molt positives. De moment, el festival té garantides dues edicions més per conveni, però totes les bandes estan convençudes que l’esdeveniment té molts més any per davant.

En aquesta segona edició, celebrada del 19 al 28 d’agost, el festival ha aconseguit exhaurir entrades amb Sopa de Cabra, Els Amics de les Arts, Carlos Sadness, el grup de tribut The Other Side i al concert benèfic d’M-Clan. El cartell l’han completat Marina Rossell, Xiula, Miquel Abras, Pasión Vega, David Otero i María José Llergo. Aquest tres últims, han escollit el festival lloretenc per fer la seva única actuació a Catalunya aquest estiu.

spot_img

El + Vist