8.1 C
Lloret de Mar

Un centenar de microcotxes vindran a Lloret, aquest dissabte

Ho faran en el marc de la 18a Trobada Internacional de Microcotxes, que es farà aquest cap de setmana a Platja d’Aro.

Alguns dels microcotxes aplegats (Clàssic Motor Club del Bages)
Alguns dels microcotxes aplegats (Clàssic Motor Club del Bages)

Darreres Notícies

Gairebé un centenar de microcotxes vindran a Lloret aquest dissabte. Ho faran en el marc de la 18a Trobada Internacional de Microcotxes, que es farà aquest cap de setmana a Platja d’Aro, sota l’organització del Clàssic Motor Club del Bages. Un esdeveniment que aquest any coincideix amb la Setmana per la Costa Brava amb Microcotxes. 

servicios profesionales jimenez

Els microcotxes són, com el nom indica, cotxes molt petits. I és que són models que es van crear després de la guerra, en un moment de molta crisi i escassetat de materials per fabricar automòbils més grans. El gerent del club bagenc, Roger Grandia, explica que són tots aquells que es van fabricar abans del Seat 600.

“Són els vehicles que es van fabricar abans del Seat 600, que ja es considera un cotxe amb totes les lletres”

Roger Grandia

Roger Grandia explica que, tot i tenir un bon grapat d’anys al damunt, són vehicles fàcils de mantenir perquè hi ha un mercat de segona mà ampli per poder aconseguir recanvis i, a més, no tenen electrònica, sinó que tot és “molt manual”.

 “El manteniment és bastant senzill, perquè són motors de menys de 600 centímetres cúbics, és a dir, una motorització relativament senzilla”

Roger Grandia
microcotxes 2
Microcotxes a la trobada de Platja d’Aro (Clàssic Motor Club del Bages)

En el marc de la trobada, dissabte es farà la ruta Micros 100, una marxa de cent quilòmetres que no és competitiva, però que permet obtenir un diploma. Entremig, es farà una aturada per dinar a l’Hotel Rigat de Fenals.

“Aquests vehicles tenen una mitjana de 45-50 km/h com a molt i fer cent quilòmetres amb totes les dificultats que comporta avui en dia, doncs intentem que la gent ho faci per gaudir”  

Roger Grandia

La majoria de cotxes que veurem en aquesta trobada són dels models Biscúter i PTV, que són els que es fabricaven aquí. A Lloret, hi entraran per la carretera de Tossa, dissabte a quarts d’una del migdia.

spot_img

El + Vist