14.6 C
Lloret de Mar

Un centenar de persones responen a la convocatòria de SOS Lloret

Els contraris a l'autopista reconeixen que és necessari millorar la mobilitat, però remarquen que destrossar el patrimoni natural de la destinació també pot ser molt perjudicial per al sector turístic.

Reunió convocada per SOS Lloret
Reunió convocada per SOS Lloret

Darreres Notícies

Un centenar de persones van participar ahir a la trobada convocada per SOS Lloret, amb la col•laboració de l’associació PAC-32 (Plataforma d’Alternatives a la C-32). L’objectiu de l’entitat era redactar un manifest conjunt en contra de la prolongació de la C-32 fins al municipi, però la presència massiva de públic, que valoren de manera molt positiva, va fer canviar una mica el plantejament de la reunió.

Durant la sessió, es van escoltar diferents opinions i experiències, com la de la Plataforma del Maresme, que va aconseguir aturar unes obres quan ja estaven licitades. Un exemple que dóna ànims als contraris al projecte que afecta Lloret. Jordi Martí, membre de la PAC-32, ha explicat que ara hauran de coordinar un programa de mobilitzacions i accions informatives per fer arribar el projecte exactament com és a tota la ciutadania, perquè els lloretencs puguin decidir si volen l’autopista o no amb coneixement. En aquest sentit, Martí creu que cal aclarir alguns conceptes que per ara són confusos, com per exemple que el nou tram d’autopista no podrà servir de ronda de Lloret.

Jordi Martí ha matisat que els contraris a l’autopista es marquen dos objectius: un de caire polític (aconseguir que tots els partits es posicionin sobre el projecte) i l’altre de caire social (convèncer la població que hi ha alternatives millors).

A banda de ser membre de PAC-32, Jordi Martí és propietari d’una agència de viatges. En aquest sentit, recorda que com a empresari turístic reconeix que és imprescindible millorar la mobilitat a Lloret, però també remarca que destrossar el patrimoni natural de la destinació pot ser molt perjudicial per al sector turístic.

En la reunió d’ahir, també es va exposar que el Pla d’Infraestructures de la Generalitat no respon als problemes de mobilitat del país; mentre que en resol alguns, en causa altres.

Blanes tomba la moció contra la C-32

També ahir al vespre, el ple de Blanes va desestimar la moció presentada per ICV – EUiA, que demanava que es faci una consulta popular per decidir si es vol tirar endavant la prolongació de l’autopista fins a Lloret. El PSC (al govern) i CiU van votar-hi en contra, menter que el PP i la regidora no adscrita van donar-hi suport. ICV – EUiA de Lloret presentarà la mateixa moció a la propera sessió plenària de la vila.

spot_img

El + Vist