Una temporada vivint a França per fer un canvi de vida que li permetés desconnectar de la rutina i trobar-se a ell mateix. Aquest és el punt de partida del llibre El dia que vaig marxar, d’Albert Om.
El reconegut periodista l’ha presentat aquest diumenge a la Llibreria Can Gallissà de Lloret. L’autor va marxar uns mesos a Aix-en-Provence quan estava a punt de fer els 50 anys.
“Explica la història d’un temps de llibertat que em vaig agafar a punt de fer 50 anys, quan vaig tenir aquella idea que tenim molts de parar i anar a un altre lloc”
Albert Om
Quan va decidir marxar, els seus pares s’estaven fent grans i necessitava allunyar-se una mica de tot per poder viure com a estranger, de manera relaxada, durant un temps. Aquella temporada va recordar sovint moments del seu passat com a nen i també del passat dels seus pares.
“El llibre barreja aquest temps feliç, de descoberta de coses noves, amb molts viatges enrere cap a la meva infància, la meva joventut i els anys d’esplendor dels pares”
Albert Om
Una trentena de persones han assistit a la presentació, en què Albert Om ha repassat algunes de les anècdotes del llibre de manera amena i arrencant el riure del públic contínuament. L’acte ha acabat amb la signatura de llibres.

Amb aquest acte, Can Gallissà recupera les activitats a l’altell de la llibreria, que va haver d’aturar per la pandèmia, tal com recorda Montse Sala.
“Tenir l’Albert Om és un honor i, a més, reprenem amb ell l’activitat a l’altell de Can Gallissà que porta des de l’inici de la pandèmia aturat”
Montse Sala
La voluntat de la llibreria és organitzar presentacions de manera periòdica. Aquest proper dissabte mateix ja n’hi haurà una altra: el fotògraf lloretenc David Salcedo presentarà Fuchina.
El mes de juny es completarà amb la presentació del llibre infantil Aquells dies a casa, de Júlia Puntí, i de la novel·la L’última carta, de Ramon Blanch.