7.2 C
Lloret de Mar

Una plataforma d’agències que gestionen HUTs reclamen que l’Ajuntament aixequi la moratòria

La plataforma assegura que els habitatges d'ús turístic de la vila fa temps que aposten per un turisme familiar que reparteixi el benefici al territori. I critica que la moratòria els impedeix desenvolupar-se i créixer.

Un HUT de Lloret de Mar
Un HUT de Lloret de Mar

Darreres Notícies

Una vintena d’agències que gestionen habitatges d’ús turístic (HUT) a Lloret de Mar han creat una plataforma per reclamar a l’Ajuntament que aixequi la moratòria, aprovada per ple, que impedeix obrir nous HUTs. El col·lectiu considera que la mesura “no ha reduït l’intrusisme i, en canvi, sí que ha fet proliferar les pràctiques il·legals“. Així ho apunta un dels portaveus de la plataforma, Gonçal Pastor.

servicios profesionales jimenez

El comunicat amb què el col·lectiu s’ha donat a conèixer titlla les eines de l’Ajuntament d’inefectives a l’hora de combatre els habitatges il·legals. També es considera que les multes són massa baixes i que als propietaris els és més rendible pagar la sanció que aturar l’activitat il·legal. En aquest sentit, les agències s’ofereixen a col·laborar amb el consistori en la lluita contra els habitatges il·legals i demanen que “deixi de castigar” els professionals que -segons diuen- fan les coses ben fetes.

La plataforma assegura que els habitatges d’ús turístic de la vila fa temps que aposten per un turisme familiar que reparteixi el benefici al territori. I critica que la moratòria els impedeix desenvolupar-se i créixer.

La plataforma compta amb el suport de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona.

En un altre ordre de qüestions, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu contra l’ordenança municipal dels Habitatges d’Ús Turístic que va presentar aquesta associació juntament amb el Gremi d’Hostaleria de Lloret. Uns i altres opinen que la normativa “sobrepassa les competències municipals”.

spot_img

El + Vist