13.7 C
Lloret de Mar
Mobilització dels treballadors del Don Juan, al 2017 (ACN).

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Mobilització dels treballadors del Don Juan, al 2017 (ACN).

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

Sentència pionera d’un jutjat gironí que reconeix el dret dels treballadors fixes discontinus a ser inclosos a dins un ERTO arran de la pandèmia. I en conseqüència, a cobrar l’atur corresponent.

L’ha dictada el Jutjat Social 2 de Girona, que dona la raó a un centenar de treballadors de l’hotel Don Juan de Lloret de Mar. Els empleats, amb l’assessorament de la UGT, van interposar una demanda contra l’empresa, perquè només va incloure dins l’ERTO aquells que estaven en actiu. Als qui s’havien de reincorporar més endavant, simplement els va dir que no ho podrien fer, segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Façana de l'Hotel Don Juan a Lloret.
Façana de l’Hotel Don Juan a Lloret.

La sentència conclou que l’hotel va incomplir la normativa. Des del sindicat, Maxi Rica qualifica la sentència de “pas endavant” i demana a la direcció del Don Juan que corregeixi el greuge causat a la plantilla.

La sentència del Jutjat Social Número 2 de Girona no és ferma i s’hi pot interposar un recurs de súplica davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Des de la UGT destaquen que aquesta és la primera sentència “d’aquesta naturalesa a tot Catalunya, que reconeix el drets laborals dels fixes discontinus“. Un col·lectiu -segons el sindicat- que el febrer de l’any passat era de 60.000 persones (poc més del 2% de tots els afiliats a la Seguretat Social).

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.