11.9 C
Lloret de Mar
L'estació d'autobusos de Lloret, avui.

Uns estudiants inicien una recollida de firmes per demanar millores en el bus de Lloret a Blanes

Estudiants, treballadors i viatgers s’han sumat a la petició, a més de institut i l’Ajuntament de Lloret també els dona suport. De moment, a la plataforma Change, ja s’hi han recollit fins a 170 firmes.

L'estació d'autobusos de Lloret, avui.

Darreres Notícies

La vacunació contra la Covid a Lloret és pràcticament diària aquest mes de maig

Des de fa unes setmanes, la Casa de la Cultura serveix com a seu de vacunació per als veïns i veïnes de més de 70 anys, que reben la dosi de Pfizer.

Genís Roca: el sector cultural ha de fer xarxa per aprofitar les oportunitats postCovid

El president de Fundacio.cat i expert en Internet s'adreçarà avui (19h) a les entitats i associacions de Lloret, dins del cicle de xerrades que organitza l'Ajuntament.

L’AMPA de l’institut Rocagrossa fa classes d’informàtica per a adults

L'activitat s'adreça a tothom, per donar eines per fer tràmits habituals a Internet, enviar emails o fer servir aplicacions relacionades amb els centres educatius dels fills.

El Teatre obté el distintiu de la Generalitat com a “Espai de cultura responsable”

Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a adoptar programes d’inclusió social.

El Club Hoquei Lloret cau derrotat per 9 a 4 a la pista del Noia

Es tracta d’un encontre que es va ajornar setmanes enrere, per un cas positiu de Covid-19 en l’equip rival. Feia un mes que els lloretencs no jugaven un partit.

Un grup d’estudiants recull firmes per millorar el servei i les mesures antiCovid als autobusos entre Lloret i Blanes. La iniciativa sorgeix del lloretenc Ángel Aguilera, de 19 anys i alumne del cicle formatiu d’Administració i Finances de l’institut Serrallarga de Blanes.

Les peticions passen per tenir més freqüència de pas del bus, horaris ampliats, mesures anticovid com gel hidroalcohòlic als vehicles i l’estació de busos i també una reducció del preu del bitllet, que val 2,20 euros.

Estudiants, treballadors i viatgers s’han sumat a la petició, a més del mateix institut i l’Ajuntament de Lloret també els dona suport. De moment, a la plataforma Change, ja s’hi han recollit fins a 170 firmes. El mateix Àngel Aguilera afegeix que ara volen reunir signatures en paper “per donar-hi més validesa jurídica”.

Rubén Fernández, director del Serrallarga, assenyala que més d’una tercera part dels alumnes dels cicles formatius venen de Lloret i que aquesta petició respon a una “necessitat“.

interior del bus Lloret a Blanes

Cristian Fernández, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Lloret, exposa que com a administració fan el mateix reclam al govern català i q ue donen suport a la reclamació dels estudiants. El regidor afegeix que no és la primera vegada que reben peticions de la millora del servei de bus amb Blanes.

Per part dels estudiants consideren necessari que des de Moventis –que declina fer declaracions-, com a empresa responsable del servei, tornin a implantar l’horari habitual que hi havia abans de la crisi sanitària del coronavirus, amb dues línies: L’1, que passava pel centre de Blanes cada 20 minuts, i la 6, que anava fins a l’Estació de RENFE, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

Però els estudiants fan altres peticions, com la de disposar d’un protocol de seguretat i higiene més estricte, per prevenir contagis de coronavirus, tant a l’estació com als mateixos autocars. A més, demanen que es baixi el preu del bitllet, que ara mateix està en 2 euros amb 20 cèntims, i que hi hagi descomptes per a col·lectius d’estudiants, famílies monoparentals o altres persones amb dificultats per abonar l’import del trajecte.

Per últim, també creuen que és convenient ampliar l’horari de l’últim bus fins a dos quarts d’onze de la nit. Segons expliquen, l’últim transport surt de Blanes a tres quarts de deu i això provoca que estudiants i treballadors que acaben la seva jornada més tard no puguin fer-ne ús.

Els estudiants han portat la seva queixa fins al Síndic del Ciutadà de Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

La Xarxa Europea de Jardins Històrics segueix creixent amb noves adhesions i més jardins interessats

Aquest dijous s'ha celebrat l'assemblea, en què s'han aprovat les adhesions de jardins de Grècia, Alemanya i Polònia. A més, s'hi ha de diferents punts de l'Estat espanyol i d'Eslovènia i Finlàndia que també han mostrat el seu interès.