18 C
Lloret de Mar

Es reactiva la línia de bus que uneix Lloret amb l’estació de tren de Blanes

La Línia 6 de transport interurbà es va reactivar dimecres passat, coincidint amb la reobertura del tram ferroviari de RENFE entre Blanes i Malgrat de Mar.

El bus, a l'estació de Lloret de Mar.
El bus, a l'estació de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

Torna a funcionar el bus que uneix Lloret de Mar amb l’estació de RENFE de Blanes. La Línia 6 de transport interurbà es va reactivar dimecres passat, coincidint amb la reobertura del tram ferroviari de RENFE entre Blanes i Malgrat de Mar. Recordem que, al febrer, el temporal Glòria va ensorrar el pont que unia els dos municipis i el servei va quedar inactiu, de manera que per anar amb tren de Lloret a Barcelona calia anar fins a la parada de Malgrat. Per fer-ho, però, s’anava amb un bus que passava pel centre de Blanes i arribava fins a l’estació, on es feia transbord a un altre bus que anava fins a Malgrat.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, apunta que era una prioritat restablir aquesta línia quan el tren tornés a funcionar amb normalitat. “L’objectiu era tenir un servei directe per tots els veïns de Lloret en el moment en que s’activés la línia R1 de rodalies, des de Blanes fins a Barcelona”.

Tot i així, la Línia 6 de moment només funciona de dilluns a divendres, ja que els caps de setmana el confinament perimetral fa que molt poca gent pugui utilitzar el tren. “Tenim unes restriccions de mobilitat molt grans, per tant entenem que no té el seu sentit però quan la mobilitat sigui més lliure el servei s’estendrà al cap de setmana”, afegeix.

El bus per anar a l’estació de tren fa 30 expedicions diàries, de dilluns a divendres, entre les 7.10 i les 21.30 hores. L’últim bus des de Blanes Renfe surt a les 22.05 hores.

El regidor reconeix que en una temporada normal hauria estat molt complicada la mobilitat amb l’afectació a la línia de tren entre Blanes i Malgrat. La situació de pandèmia, però, ha suavitzat l’afectació. “En un estiu normal hagués hauria estat insostenible, però aquest any no ha tingut un gran impacte, molta gent ha vingut en el seu vehicle personal”, argumenta.

Tot i així, Cristian Fernández reconeix que hi ha molts veïns de Lloret que utilitzen el tren per estudis o feina i, per tant, celebra que la línia de rodalies ja torni a circular amb normalitat.

spot_img

El + Vist