Els alumnes del Coll i Rodés que han fet el cicle de Vídeo i So han publicat un pòdcast de ràdio sobre el patrimoni de Lloret de Mar. Amb el nom de ‘Voltem Lloret’, està format per quatre capítols molt ben elaborats que conformen una experiència sonora creativa adreçada al públic jove.
Al darrere del projecte hi ha moltes hores de feina i el resultat és un pòdcast que va començar com un projecte a les aules i que ha acabat sent un producte d’allò més professional. Un dels professors, Marc Blasco, assenyala que “va agafar volada i es va convertir en un projecte per si sol”.
S’han elaborat fins a quatre capítols, amb la col·laboració del DJ Tillo, que parlen dels orígens de Lloret, del mar, les seves tradicions, les ermites, els indians o el modernisme, segons exposa un dels alumnes Alex Medina. Un altre dels alumnes del cicle, Arnau Martínez, afegeix que amb el procés d’elaboració dels programes han après moltes coses que no sabia de Lloret. “Hi ha molt més del que sembla, té un gran patrimoni”, conclou.
Narcis Fajula, un altre dels professors del cicle formatiu, tenia clar que els programes havien de ser “accessibles als joves, amb diferents elements i explicat pels mateixos joves així tot entra millor”.
El projecte ha estat realitzat per 13 alumnes del segon curs del cicle. N’hi ha uns quants que estan fent l’Erasmus a Xipre, com en Sergi, la Sofia i la Janna, que expliquen que han gaudit molt. Tots els capítols es poden escoltar al web voltemlloret.
A més de poder sentir cada part, també es proposa un joc a l’oient perquè l’experiència sigui interactiva. En cada capítol es revela un espai patrimonial de Lloret de Mar. El repte és visitar-lo, fer-se una fotografia i compartir-lo a xarxes socials amb el hashtag #VoltemLloret.