7 C
Lloret de Mar

Zineb Hattab: “No canviarem la nostra manera de fer; aquesta estrella és pel que hem fet fins ara”

La jove xef lloretenca, que mai s'havia marcat l'objectiu de rebre una Estrella Michelin, assegura que el reconeixement no canviarà res en els seus restaurants.

Zineb Hattab, amb els seus dos subxefs, Alessandro Scaccia i Marius Kamber
Zineb Hattab, amb els seus dos subxefs, Alessandro Scaccia i Marius Kamber

Darreres Notícies

Sorpresa, incrèdula i contenta. Així se sent Zineb Hattab, la cuinera lloretenca que acaba de guanyar la seva primera estrella Michelin per al restaurant Kle. És el primer restaurant de Suïssa de cuina vegana que obté aquest guardó.

La jove xef, de 33 anys, que sempre s’ha mostrat molt humil i treballadora, assegura que en cap moment es va marcar com a objectiu obtenir una estrella Michelin. No obstant això, li agrada veure que la popular guia té en compte la gastronomia vegana.

“Em va enganxar molt per sorpresa, creia que estàvem més lluny de considerar els restaurants vegans igual que els que utilitzen productes animals”

Zinebb Hattab

Per a ella, el més important és mantenir intactes els seus valors i la seva filosofia de treball, on la sostenibilitat i el bon ambient de treball tenen un pes fonamental. En aquest sentit, creu que és important el seu gra de sorra per fomentar la cuina vegana.

Zineb Hattab, fa un temps, a la porta del seu restaurant
Zineb Hattab, fa un temps, a la porta del seu restaurant

Tot i que no creu que hagi de desaparèixer la gastronomia que utilitza productes de procedència animal, sí que troba important que se’n redueixi el consum perquè els productors canviïn algunes de les maneres de fer actuals.

“No crec que el món es torni vegà ni crec que sigui la solució, crec que simplement si canviem petites coses del dia a dia el consum baixarà i podem canviar les pràctiques que hi ha a la indústria”

Zineb Hattab

A banda de l’Estrella Michelin, tant el Kle com també el Dar (l’altre restaurant que regenta la lloretenca a Zurich), han rebut també una Estrella Verda de la Guia Michelin, que és un reconeixement a la gestió sostenible.

L'equip de Zineb Hattab, a la gala d'entrega de les estrelles Michelin (Kle)
L’equip de Zineb Hattab, a la gala d’entrega de les estrelles Michelin

L’entrega dels reconeixements de la Guia Michelin a Suïssa es va fer dilluns d’aquesta setmana i, des d’aleshores, la cuinera reconeix que han rebut moltes trucades. Espera, però, que el ressò del reconeixement no faci pensar a ningú que canviaran res: tant el Kle com el Dar seguiran treballant de la mateixa manera, oferint els mateixos plats i amb els mateixos preus com fins ara.

“Em preocupen una mica les expectatives de la gent, perquè nosaltres no canviarem res, els dos són restaurants molt humils, i continuarem fent el que fem”

Zineb Hattab

Zineb Hattab passa per un moment molt dolç, ja que també va ser notícia fa unes setmanes per formar part de la llista dels 50 joves cuiners d’arreu del món que marcaran el futur. Una llista que elabora l’empresa anglesa William Reed Business Media, que cada any publica la prestigiosa llista dels 50 millors restaurants del món.

A més a més, la jove cuinera acaba de publicar el seu primer llibre, de receptes veganes, i amb només dues setmanes ja ha venut els 5.000 exemplars de la primera edició.

spot_img

El + Vist