Divendres, 15 gener 2021
12.1 C
Lloret de Mar

Aquest dijous es commemora el Dia internacional de les persones amb discapacitat

Som Capaços fa una crida a la població perquè comparteixi a les xarxes socials una imatge fent el signe de la igualtat.

-

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

Missatge de Ses Majestats els Reis d’Orient als nens i nenes de Lloret de Mar

Els Reis d'Orient ens han fet arribar aquest vídeo per als nens i nenes de #LloretdeMar! Us desitgem un Bon Nadal i...

Ple Municipal 23 Desembre 2020

Recupera el debat del plenari corresponent al dimecres 23 de desembre de 2020. A continuació t’oferim l’ordre del dia, punt a punt. Una manera...

Entrevista a l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat

Entrevista especial amb l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat. Valoració de l'any del coronavirus, de les restriccions i la solidaritat ciutadana...

La campanya de recollida de material esportiu del Rocagrossa supera les expectatives

L’han dut a terme, per tercer any consecutiu, els alumnes del cicle superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva de l’Institut Rocagrossa.

Els Amics de les Arts, Sopa de Cabra, Xiula o Miquel Abras, els caps de cartell del pròxim Som de Mar

La segona edició del festival -amb seu als jardins de Santa Clotilde- s’ha presentat avui a Barcelona, després de l’èxit d’aquest estiu.

Avui és 3 de desembre i es commemora el Dia internacional de les persones amb discapacitat. A Lloret de Mar l’agrupació Som Capaços s’encarrega de donar visibilitat a la jornada per donar visibilitat, precisament, a les persones amb discapacitat.

L’agrupació va néixer l’any passat de la mà de la lloretenca Cristina Marquès, que va impulsar una gran festa amb la col·laboració d’una gran quantitat d’associacions i també de persones a títol personal, a banda de tenir el suport de l’Ajuntament.

Aquest any, ella mateixa explica que no poden organitzar l’esdeveniment, però han decidit seguir treballant per donar visibilitat al col·lectiu amb la venda de mascaretes solidàries. Els diners recaptats es destinaran al Centre de Distribució d’Aliments. A més, han elaborat un vídeo amb diverses persones que pateixen alguna discapacitat.

Darrere de Som Capaços també hi ha Francisco Pastor, que fa una crida a la població perquè comparteixi a les xarxes socials una imatge fent el signe de la igualtat en llenguatge de signes i etiqueti a Som Capaços.

I el trio el completa la també lloretenca Andrea Sànchez, que remarca quin és el lema de l’agrupació: “Res sense nosaltres, tot amb nosaltres”.

Des de l’Ajuntament, es fa una atenció a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat a través de l’àrea de Diversitat Funcional, encapçalada pel regidor Albert Ferràndez, que creu que és molt important donar visibilitat al col·lectiu.

A nivell internacional, l’interès per la discapacitat es va iniciar el 1981, el primer any declarat com a Any Internacional de les Persones amb Discapacitat. Posteriorment, es va establir la dècada 1983-1992 com el Decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat. Els governs nacionals van assumir aquest període de deu anys com el termini per garantir la igualtat d’oportunitats en els sectors educatiu i laboral. En finalitzar aquest decenni l’any 1992, les Nacions Unides van instaurar la celebració anual, el 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

A mitjan segle XX, una persona amb discapacitat es considerava invàlida i dependent i l’Estat es basava en un model assistencialista per proporcionar-li una vida com més digna possible. Afortunadament, al llarg dels anys la percepció del concepte de discapacitat ha experimentat una gran transformació i l’enfocament paternalista de l’atenció ha evolucionat cap a un model basat en el desenvolupament dels drets humans i en la integració social d’aquest col·lectiu.

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.
- Publicitat -