Dijous, 4 març 2021
10.6 C
Lloret de Mar
El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la declaració institucional sobre l'ajornament de les eleccions. 15 de gener del 2021.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la declaració institucional sobre l'ajornament de les eleccions. 15 de gener del 2021.

Darreres Notícies

L’Ajuntament presenta les propostes de millora de la primera línia de Lloret de Mar

El període de votació comença el proper 8 de març.

El CAP de Lloret inicia la vacunació a domicili per a persones amb problemes de mobilitat

La majoria d'usuaris són persones de més de 80 anys, amb un grau elevat de dependència. En el primer dia, han vacunat 18 persones en domicilis.

60 visites als elements del MOLL en l’inici de la campanya de turisme comarcal

L'indret més visitat de Lloret de Mar són els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

La Sansi organitza per primera vegada a Lloret un control federat d’atletisme

La cita servirà perquè els atletes federats puguin comprovar en quin estat es troben i millorar les seves marques.

El Govern ha signat aquest divendres a la tarda el decret d’ajornament de les eleccions, en què deixa sense efecte la convocatòria del 14-F. Ho ha fet en una reunió del consell executiu extraordinari que s’ha celebrat després de la taula de partits on el Govern ha plantejat endarrerir els comicis fins al 30 de maig.

Així, en una declaració institucional, el vicepresident del Govern en funcions i la consellera de Presidència, Pere Aragonès i Meritxell Budó, han anunciat que els comicis se celebraran el 30 de maig -es convocaran més endavant- i han justificat la decisió “perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot”. L’executiu haurà de fer altres modificacions, com ara una modificació del cens electoral.

El president del parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès; i la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, presidint la taula de partits sobre el 14-F.

D’una banda, el decret deixa sense efecte la celebració de les eleccions convocades pel 14 de febrer. De l’altra, concreta que els comicis es convocaran perquè tinguin lloc el dia 30 de maig de 2021, “prèvia anàlisi de les circumstàncies epidemiològiques” i amb la deliberació prèvia del Govern. El vicepresident del Govern en funcions signarà un nou decret amb la nova convocatòria.

Pere Aragonès ha signat el decret que deixa sense efecte la convocatòria d’eleccions del 14 de febrer.

Després d’alertar que les pròximes setmanes seran “molt difícils” a nivell sanitari, Aragonès ha argumentat que el trasllat al 30 de maig ha de servir perquè les eleccions no coincideixin amb el pic de la tercera onada: “Que ningú hagi de renunciar al seu dret a vot per por a contagiar-se. Volem salvar vides i volem preservar el dret a vot de tothom”.

Ha assegurat que el Govern ho tenia “tot a punt” perquè les eleccions es poguessin fer el 14-F, però que “l’actual evolució” feia que votar com estava previst fos “un risc inassumible a nivell sanitari i un perjudici per la participació que ha de legitimar el procés democràtic”. Preveu que la nova data al calendari comptarà “amb un clima menys propici per la pandèmia i amb una part de la població ja vacunada“.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.