Divendres, 26 febrer 2021
14.8 C
Lloret de Mar
El fons de vestuari del Teatre Municipal de Lloret

El Teatre de Lloret compta amb un fons de vestuari de prop de 500 peces

L’Esbart Dansaire Lloretenc cedeix els seus vestits i complements a l’Ajuntament perquè els preservi i en tingui cura.

El fons de vestuari del Teatre Municipal de Lloret

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

L’Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit el seu vestuari a l’Ajuntament perquè el conservi. Des de l’àrea de Participació Ciutadana s’ha inventariat, netejat i catalogat tot el fons, que s’ha incorporat al vestuari escènic del Teatre de Lloret i que està a disposició de les entitats que el vulguin utilitzar.

L’Esbart Dansaire Lloretenc es va fundar l’any 1983. Va ser impulsat des del Grup Cultural Loreto, per Dolors Clupés, i va estar actiu fins al 2005. L’objectiu principal va ser la divulgació de la cultura tradicional a través dels balls folklòrics catalans. Tot i que l’entitat ja no està activa, ha volgut preservar tot el seu fons de vestuari.  

El magatzem que acull el fons de vestuari al Teatre.

Hi ha de tot: des de vestuari tradicional a vestits mariners, de fantasia (de l’època de Carnaval) i fins i tot 25 capses plenes de complements: mocadors, sabates, guants, davantals, xals o barrets.

Qui ha organitzat tota aquesta roba és Silvia Grau.

“Principalment, el fons de vestuari té valor sentimental, són vestits fets per la gent”

Sílvia Grau

La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, explica que aquest vestuari ha estat guardat els últims anys a les dependències del departament i que es va decidir que “el millor lloc” per traslladar-lo era el Teatre.

L’Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit unes 300 peces. Sumades als vestits que ja té el Teatre de quan es va portar a escena ‘La Bella Dolores’ i el vestuari cedit per la família Romaní-Draper (que consta d’una vuitantena de vestits que havien estat de Maria Rosa Draper), ara el fons de vestuari el formen prop de 500 elements.

Tot el vestuari està perfectament guardat i protegit, al magatzem.

El regidor del Teatre, Albert Robert, assenyala que és un servei que dona “valor afegit” i que ara tant els grups de teatre com les associacions ho poden utilitzar.

El fons de vestuari escènic està localitzat en un magatzem del Teatre de Lloret. És gratuït i a disposició de tothom qui el vulgui utilitzar. Un cop utilitzat, s’ha de retornar net i en bon estat de conservació.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.