17.2 C
Lloret de Mar

Els Premis Climent Guitart reconeixen com a pioners en turisme Robert Pujol, Arseni Frigola i Jordi Frigola

Es tracta d'un nou guardó, però també cal destacar el premi a la Solidaritat que ha rebut el Centre de Distribució d'Aliments de Càritas o el Premi en Música per a Lucrecia.

-

Robert Pujol i Arseni Frigola, per les seves respectives trajectòries i, sobretot, per la tasca feta en els inicis de les seves empreses, han rebut el Premi 3 Pioners. Es tracta d’un nou guardó de la Fundació Climent Guitart per reconèixer persones que en el seu moment van ser visionàries.

El premi s’ha impulsat juntament amb les fundacions Jordi Comas de Platja d’Aro i Gaspar Espuña-CETT de Barcelona –les tres fundacions que es dediquen al turisme a Catalunya. Cada fundació guardona una persona del seu territori i la Fundació Climent Guitart ha entregat el premi aquest dijous.

Ho ha fet en el marc de la doble gala dels Premis Climent Guitart 2020-2021. És a dir, s’han lliurat els guardons de la sisena i de la setena edició, ja que l’any passat la pandèmia va impedir fer la gala. El més destacat ha estat la novetat dels 3 pioners.

La gala dels Premis Climent Guitart 2020-2021 (Óscar Rodbag)

En el cas de Robert Pujol, ha estat guardonat amb el premi del 2020, com a fundador de l’empresa d’autocars Transports Pujol.

“Després de tants anys de treballar amb el turisme que em facin un reconeixement està molt bé, em fa molta il·lusió, per mi i per la família”

Robert Pujol

De la setena edició, la del 2021, s’ha volgut destacar Arseni Frigola, coincidint amb la celebració del centenari de la Pastisseria Frigola

“Per a nosaltres és un motiu d’alegria, i més aquest any del centenari, i per tant agrair a la Fundació que ens hagin guardonat amb aquest premi”

Arseni Frigola

A més, s’ha lliurat un accèssit a Jordi Frigola, de l’Hotel Delamar

“Realment els premiats són els meus pares, els meus oncles i la meva tia, que són els que van construir l’hotel el 1957; jo crec que haurien estat molt contents d’haver-lo rebut”

Jordi Frigola

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Càritas ha rebut el Premi Climent Guitart a la Solidaritat 2021. La Fundació li ha reconegut la gran tasca social que ha dut a terme des que va esclatar la crisi del coronavirus

La presidenta de Càritas, Lucía Echegoyen, ha rebut el guardó molt satisfeta i agraïda i ha volgut remarcar la tasca de tot el voluntariat i la col·laboració de la ciutadania

“Estem molt contents. Per a qualsevol persona que fa una acció i troba un reconeixement és doblement important”

Lucía Echegoyen

En la categoria de Música, una Lucrecia molt emocionada ha rebut el guardó del 2021. 

“Aquest any he tornat a treure un disc, estic fent gira, he tingut reconeixements estatals i el Premi Guitart és un honor i m’omple d’emoció”

Lucrecia
Lucrecia ha fet una actuació (Óscar Rodbag)

Els Premis Climent Guitart també han reconegut personalitats com el Magic Andreu, que ha rebut el Premi a la Solidaritat del 2020; i la cantant Gisela en la categoria de Música 2020. En la categoria d’Emprenedoria De la Costa Brava – Pirineus de Girona, els guardons de la sisena i la setena edició han estat per a Llagurt i La Comuna, respectivament. 

Com cada any, també s’ha entregat un premi a la Formació als millors estudiants del cicle formatiu d’hostaleria de l’institut Coll i Rodés, que ha estat per a Simón Ramírez el 2020 i Raúl Rojas el 2021. També cal destacar l’accèssit que s’ha entregat a Girona Guide Services en la nova categoria de 3 pioners.

La presidenta de la Fundació, Cristina Cabañas, assenyala que amb aquests premis es posen en relleu les vessants més destacades per a l’hoteler Climent Guitart

“Són les quatre categories que eren els trets diferencials d’en Climent: premiem la música, la solidaritat, l’emprenedoria i la formació. I com a novetat hem donat el premi 3 Pioners”

Cristina Cabañas

Cristina Cabañas ha assegurat que, amb set edicions, els Premis Climent Guitart estan ja consolidats i espera poder-los entregar molts anys més.

El jurat ha estat format per la mateixa Cristina Cabañas; Eugènia Bieto, directora general d’ESADE Business Law & School; Marian Muro, directora general de Turisme de Barcelona; Cristina Pinto, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Lloret de Mar; Josep Puigbó, periodista i assessor en comunicació; i Enric Dotras, director de la Fundació Climent Guitart i president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar.

Els premis s’han lliurat, com sempre, a la Sala Palas Atenea de l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort i han comptat amb la presència de la directora general de turisme de la Generalitat, Marta Domènech, i l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat. En el seu decurs, s’ha anunciat la celebració de la IV edició del Business Tourism Market (BTM) que se celebrarà al mateix lloc el pròxim 14 d’octubre sota l’enunciat Nous reptes per a un món nou

- Publicitat -