Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar
Participants de la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona (Plataforma Volem Jornada Contínua)

Famílies de Lloret es manifesten a favor de la jornada contínua a les escoles

La seva proposta és concentrar les hores lectives al matí i que els centres mantinguin el servei de menjador per als alumnes que ho necessitin.

Participants de la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona (Plataforma Volem Jornada Contínua)

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Unes 180 persones s’han manifestat aquest dissabte al Parc de la Ciutadella de Barcelona per reclamar la jornada contínua a les escoles. La protesta l’ha organitzat la Plataforma Volem Jornada Contínua a Catalunya, que demana “ser escoltada”.

Hi han participat famílies vingudes de diversos indrets de Catalunya, entre ells, Lloret de Mar. Però també Cornellà, Viladecans, Cambrils, Cubelles, Sant Feliu, Ripollet, Rubí, Tarragona o Girona. La concentració s’ha fet amb totes les mesures de seguretat.

La Plataforma Volem la Jornada Contínua revifa així el debat per demanar que els centres puguin escollir l’horari escolar. La seva proposta és concentrar les hores lectives al matí i que els centres mantinguin el servei menjador per als alumnes que ho necessitin. La lloretenca Ailin Sguazini, membre de la plataforma, argumenta que “s’aconsegueix una major conciliació amb la feina i menys desplaçaments fins a l’escola”.

Famílies de Lloret, a la protesta del passat dissabte, 30 de gener.

Educació, però, descarta deixar aquesta qüestió a la lliure elecció dels centres perquè afegiria noves desigualtats entre ells i defensa que la jornada partida és l’òptima.

Cal afegir que a Catalunya hi ha unes quantes escoles que segueixen aquest horari com a prova pilot.

La plataforma ha organitza una campanya de recollida de signatures al portal Change.org, en què demana la lliure elecció. Ja sumen més de 65.000 firmes. Les persones interessades en contactar-hi a Lloret ho poden fer a través de Facebook.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.