Mohammed El Alami viu a Lloret de Mar des de fa més de vint anys, amb la seva dona i les seves dues filles petites, de 4 i 8 anys, i ara, arran de la crisi del coronavirus, ha hagut d’acudir al Centre de Distribució d’Aliments per primera vegada a la vida. Un pas que reconeix que li ha costat molt i pel qual ha sentit molta vergonya. Tot i així, ell mateix explica que no tenia cap altra solució.
“El primer cop que vaig anar a Càritas a buscar aliments em va fer molta vergonya, perquè jo no soc així, sempre he sigut molt treballador, i fins i tot em venien ganes de plorar”
Mohammed El Alami
Com el d’en Mohammed, hi ha molts altres casos al municipi, ja que el nombre de famílies que necessiten aliments s’ha més que doblat a Lloret de Mar des que va esclatar la pandèmia i se situa ara mateix en unes 900 famílies. Xifra que encara podria incrementar-se més en els propers mesos.
Molt agraït per l’ajuda que li donen, Mohammed El Alami va decidir fer-se voluntari i poder ajudar en el que faci falta. Així doncs, acut al Centre per recollir aliments però també per ajudar en tasques com l’organització de cistelles per repartir. Explica que seguirà col·laborant sempre que pugui, com assegura que havia anat fent fins ara. I és que la feina no li havia faltat mai.
La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, insisteix en què tothom que ho necessiti contacti amb l’Ajuntament o amb Càritas per poder beneficiar-se d’aquest servei.
“No és una situació gens fàcil i a ningú no ens agradaria trobar-nos-hi, però malauradament estem vivint una situació excepcional i, ara més que mai, no hem de tenir vergonya i hem d’apropar-nos als recursos que hi ha a la població”
Arantxa Jiménez
Per poder fer front a l’elevada demanda del CDA, aquesta setmana es fa el Gran Recapte d’Aliments de manera virtual i, a més, a Lloret es fa una campanya de recollida de productes directament al pavelló municipal d’esports, cada matí, de nou a una.