El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, inssiteix en què el projecte de prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar segueix endavant, malgrat que ara mateix estigui aturat. I lamenta que les entitats ecologistes hi estiguin en contra. Per la seva banda, la Plataforma Aturem la C-32 critica que el lamentable són les declaracions del representant de la Generalitat i recorda que hi ha moltes alternatives per evitar aquest projecte que consideren que és del tot innecessari i que no solucionarà els problemes de mobilitat a la zona.
En declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el conseller Calvet assegura que es tracta d’una infraestructura “bàsica” per a la mobilitat i deixa clar que reprendran els treballs quan el TSJC ho permeti. El conseller lamenta la posició de les entitats que s’oposen a les obres, i diu que el que cal és “descarbonitzar” les carreteres i apostar per un transport més sostenible. “En sí, les infraestructures no són un problema. El que hem de fer és treure els cotxes més contaminants i apostar per l’increment del transport públic”, ha assenyalat Calvet, que ha explicat que les obres segueixen aturades a l’espera d’uns informes mediambientals.
Recordem, però, que de moment una interlocutòria dictada pel TSJC dona la raó a la plataforma Aturem la C-32 i manté aturada l’obra. I és que, per la seva banda, la plataforma ciutadana segueix reclamant a la Generalitat que enterri definitivament el projecte. En declaracions a Nova Ràdio Lloret, el portaveu de l’entitat ecologista, Jordi Palaudelmàs, titlla les declaracions del conseller de “lamentables”.

La plataforma recorda que hi ha diferents alternatives sobre la taula que realment millorarien la mobilitat a la Costa Brava sud i que no són tan agressives com el projecte d’ampliació de la C-32. La principal, segons Palaudelmàs, és el desdoblament de la carretera GI-682 entre Lloret i Blanes, que ja té un projecte aprovat, pressupostat en 30 milions d’euros.
Sobre la taula també hi ha l’execució de les rondes de Blanes i Lloret, per evitar que el trànsit passi pel mig dels municipis, i també caldria estudiar la possibilitat de desdoblar la carretera C-63 de Lloret a Vidreres. La plataforma també creu que seria interessant crear pàrquings dissuasius a l’entrada de Lloret i tenir una bona connexió amb transport públic urbà.
Segons sosté Aturem la C-32, la crisi generada pel coronavirus s’ha de traduir en una reflexió sobre la fragilitat dels nostres sistemes: polítics, econòmics, sanitaris i d’organització comunitària. La plataforma subratlla que, en aquest sentit, una autopista que destrueixi els paratges més estimats per blanencs i lloretencs és totalment innecessària.