15.6 C
Lloret de Mar
El conseller i l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la visita a les obres aquest dijous passat, 28 de maig

La Generalitat insisteix que tirarà endavant la prolongació de l’autopista i Aturem la C-32 ho critica durament

En una visita a la zona, el conseller Calvet va lamentar que les entitats ecologistes estiguin en contra del projecte i la plataforma ciutadania critica que el lamentable són les seves declaracions.

El conseller i l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la visita a les obres aquest dijous passat, 28 de maig

Darreres Notícies

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, inssiteix en què el projecte de prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar segueix endavant, malgrat que ara mateix estigui aturat. I lamenta que les entitats ecologistes hi estiguin en contra. Per la seva banda, la Plataforma Aturem la C-32 critica que el lamentable són les declaracions del representant de la Generalitat i recorda que hi ha moltes alternatives per evitar aquest projecte que consideren que és del tot innecessari i que no solucionarà els problemes de mobilitat a la zona.

En declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el conseller Calvet assegura que es tracta d’una infraestructura “bàsica” per a la mobilitat i deixa clar que reprendran els treballs quan el TSJC ho permeti. El conseller lamenta la posició de les entitats que s’oposen a les obres, i diu que el que cal és “descarbonitzar” les carreteres i apostar per un transport més sostenible. “En sí, les infraestructures no són un problema. El que hem de fer és treure els cotxes més contaminants i apostar per l’increment del transport públic”, ha assenyalat Calvet, que ha explicat que les obres segueixen aturades a l’espera d’uns informes mediambientals.

Recordem, però, que de moment una interlocutòria dictada pel TSJC dona la raó a la plataforma Aturem la C-32 i manté aturada l’obra. I és que, per la seva banda, la plataforma ciutadana segueix reclamant a la Generalitat que enterri definitivament el projecte. En declaracions a Nova Ràdio Lloret, el portaveu de l’entitat ecologista, Jordi Palaudelmàs, titlla les declaracions del conseller de “lamentables”.

La plataforma el juliol del 2019, a la zona per on hauria de passar l’autopista (Plataforma Aturem la C-32)

La plataforma recorda que hi ha diferents alternatives sobre la taula que realment millorarien la mobilitat a la Costa Brava sud i que no són tan agressives com el projecte d’ampliació de la C-32. La principal, segons Palaudelmàs, és el desdoblament de la carretera GI-682 entre Lloret i Blanes, que ja té un projecte aprovat, pressupostat en 30 milions d’euros.

Sobre la taula també hi ha l’execució de les rondes de Blanes i Lloret, per evitar que el trànsit passi pel mig dels municipis, i també caldria estudiar la possibilitat de desdoblar la carretera C-63 de Lloret a Vidreres. La plataforma també creu que seria interessant crear pàrquings dissuasius a l’entrada de Lloret i tenir una bona connexió amb transport públic urbà.

Segons sosté Aturem la C-32, la crisi generada pel coronavirus s’ha de traduir en una reflexió sobre la fragilitat dels nostres sistemes: polítics, econòmics, sanitaris i d’organització comunitària. La plataforma subratlla que, en aquest sentit, una autopista que destrueixi els paratges més estimats per blanencs i lloretencs és totalment innecessària.

spot_img

El + Vist