15.6 C
Blanes
El monument de l'Àngel

SOS Lloret denuncia el mal estat del monument de l’Àngel i altres elements modernistes de Sant Pere del Bosc

L'associació ha requerit a la Generalitat i a l'Ajuntament perquè intervinguin i posin fi al que consideren que és el mal estat actual d'un patrimoni cultural tan destacat.

El monument de l'Àngel

Darreres Notícies

SOS Lloret denuncia el mal estat del monument modernista de l’Àngel. L’associació ciutadana ha requerit a la Direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat i a l’Ajuntament de Lloret perquè intervinguin i posin fi al que consideren que és el mal estat actual d’aquest monument, ubicat al camí que porta a Sant Pere del Bosc.

Vista del dit trencat (SOS Lloret)

El portaveu de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs, remarca que està malmesa tant la plaça com el monument en si.

circo de las estrellas

El monument de l’Àngel és al turó de ses Pedres Lluïdores i va ser inaugurat el 1904 en honor al reconegut poeta Jacint Verdaguer. Va ser obra d’Eusebi Arnau, Enric Monserdà, Joan Pujol i Frederic Bechini.

Una mostra dels desperfectes a la Creu de Terme (Jaume Casas)

A més, SOS Lloret també es queixa de la degradació de les casetes modernistes al peu del turó de ses Pedres Lluïdores, a banda i banda del camí a Sant Pere del Bosc, i de la creu de terme de Sant Pere del Bosc, obra de Puig i Cadafalch i d’Eusebi Arnau.

Per a l’entitat és necessària una intervenció imminent perquè aquest conjunt modernista és un patrimoni cultural únic.

SOS Lloret ha rebut resposta de la Direcció general de Patrimoni de la Generalitat, que indica que és un bé que segons el POUM està inventariat i hauria d’estar dins d’un pla especial de protecció del patrimoni local, però que no els consta que l’Ajuntament hagi impulsat aquest pla. Pel que fa a la instància presentada al Consistori perquè estableixi un conveni amb la propietat del paratge, l’entitat encara no ha rebut cap resposta.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist