Dissabte, 16 gener 2021
12 C
Lloret de Mar
Actuació policial durant la pandèmia a Lloret.

La policia posa 56 denúncies en el segon cap de setmana de confinament a Lloret de Mar

La immensa majoria han estat per no respectar les restriccions de mobilitat entre municipis o per saltar-se el toc de queda nocturn. Només 5 de les multes han estat posades per no portar posada la mascareta.

Actuació policial durant la pandèmia a Lloret.

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

56 denúncies s’han interposat durant el segon cap de setmana de confinament a Lloret de Mar. La immensa majoria han estat per no respectar les restriccions de mobilitat entre municipis o per saltar-se el toc de queda nocturn. Només 5 de les multes han estat per no portar posada la mascareta.

Les dades les ha donat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, en el programa d’entrevistes ‘Sense Pressa’. L’alcalde assenyala que la xifra de denúncies ha baixat respecte el cap de setmana anterior. Conclou que “la gent té ganes de fer-ho bé i que la policia fa la seva feina”. Els expedients de denúncia s’han interposat en els controls aleatoris que fa la policia durant el cap de setmana, especialment als accessos de Lloret.

Hem d’afegir que aquest dilluns ha entrat en vigor la pròrroga del toc de queda fins al 23 de novembre com a mesura davant de la pandèmia de la Covid-19. D’aquesta manera es manté la prohibició establerta de circular per la via pública entre les 10 del vespre i les 6 del matí, excepte si es tracta de desplaçaments essencials que cal justificar.

Plaça Pere Torrent durant el toc de queda
La plaça Pere Torrent, deserta durant el toc de queda.

La pròrroga es fa en els mateixos termes i, així, es consideren desplaçaments essencials els de motius laborals, quan no es pugui teletreballar; serveis sanitaris i socials; assistència sanitària i per anar a la farmàcia d’urgència, i la cura de persones grans, menors d’edat o persones dependents o especialment vulnerables.

Fora d’aquest horari també està permès tornar a casa des de centres educatius, per a la recollida de menors d’edat en cas de progenitors separats o divorciats o per recollir menjar en restaurants que ofereixin servei a domicili, que poden prestar fins a les 11 de la nit. També per tornar d’activitats culturals, si bé ara estan suspeses per una altra resolució.

Es permet la circulació de transport de mercaderies. També, dels vehicles per carreteres que transcorrin per Catalunya sempre que tingui origen i destí fora del territori. Es poden passejar animals de companyia durant el temps imprescindible i de manera individual entre les 4 i les 6 del matí.

Aquest cop és el govern català qui ha decidit mantenir la restricció ara que han vençut els 15 dies d’obligatorietat establerts per a totes les comunitats autònomes en l’acord per reactivar l’estat d’alarma.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.