Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
El pavelló del Molí, tancat (Spainsport)

La UFEC denuncia al TSJC les noves mesures del govern que prohibeixen l’esport en espais tancats

Avui han entrat en vigor les noves mesures, que obliguen a tancar pavellons i gimnasos. Només es pot fer esport a l'aire lliure (amb 50% d'aforament) i a la piscina.

El pavelló del Molí, tancat (Spainsport)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

Avui han entrat en vigor les noves mesures per la Covid-19, algunes de les quals afecten el món de l’esport. Com a mínim durant deu dies, els pavellons i els gimnasos hauran d’estar tancats, perquè es prohibeix l’activitat esportiva en espais interiors.

Només està permesa en instal·lacions a l’aire lliure i amb un 50% de l’aforament, i a la piscina, malgrat sigui coberta. I només amb participants que visquin a Lloret de Mar, a causa del confinament municipal.

Això vol dir que, des d’avui, molts clubs de la vila, com per exemple els de bàsquet, futbol sala o voleibol, entre molts altres, no podran dur a terme els seus entrenaments habituals als diferents pavellons. Com a excepció, hi ha el primer equip del Club Hoquei Lloret, que sí que podrà seguir amb els seus entrenaments i partits perquè pertany a una competició d’àmbit estatal com l’OK Lliga.

Davant d’aquesta situació, la regidora d’Esports, Ana García-Castany, lamenta que el sector torni a veure’s afectat i desitja que la situació duri només els deu dies anunciats.

Les reaccions des de la UFEC, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, no s’han fet esperar i han presentat una demanda al Tribunal Superior de Justícia contra la resolució del Govern. Consideren que s’està tractant l’esport de forma “arbitrària i injusta”.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, critica el tracte que reben per part del Govern i el greuge comparatiu amb altres sectors. A més, assenyala que a moltes altres comunitats autònomes no s’ha prohibit l’activitat dels clubs esportius ni tampoc les competicions.

Una altra de les crítiques arriba en l’aspecte econòmic. Es consideren insuficients els ajuts de la Generalitat, ja que, segons la UFEC, aquesta aturada representarà unes pèrdues de 70 milions d’euros per al sector. Gerard Esteva, en un comunicat a través de les xarxes socials de la UFEC, insisteix en què l’esport és segur i que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, només representen un 0,28% del total dels contagis detectats.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.